Mellrákkal diagnosztizálták a Ferencváros egykori kiválóságát

Tóth Tímea közösségi oldalán számolt be állapotáról.


Mellrákot diagnosztizáltak a magyar női kézilabda-válogatott egykori játékosánál, Tóth Tímeánál. A hírt a volt kézilabdázó a közösségi oldalán jelentette be. Bejegyzésében azt is elárulta, hogy már túl van két műtéten, és jelenleg kemoterápiás kezelés alatt áll.

Tóth Tímea bejegyzését változtatások nélkül közöljük.

„Nagyon köszönöm azt a sok üzenetet és jókívánságot, amit küldtetek, megkaptam és erőt ad a továbbiakhoz…

Rosszindulatú melldaganatot diagnosztizáltak nálam áprilisban, túl vagyok 2 műtéten és az elkövetkező időszakban kemoterápiás kezelést kapok 8-at. Holnap lesz a 2. kezelés.

Amit tudnotok kell, jól vagyok és ezen a jövőben sem fogok változtatni. A kezelés utáni 48 óra rosszabb, de utána jól vagyok…

Elkezdtem sportolni és egyre jobban tér vissza az erőm, ami szintén segít átvészelni a nehezebb napokat majd a jövőben is. Sajnos azt tapasztalom, hogy ez a betegség a nőknél nagyon sokaknál jelen van, viszont nagyon szuper szakemberek vannak az orvosok között akik segítenek leküzdeni a betegséget.

Amit mondanak, azt viszont végig kell csinálni!Nem szégyen segítséget kérni. Én az első pillanattól kezdve onkopszichológussal dolgozom, ahogy megtudtam a diagnózist… Nem akartam egyedül feldolgozni ezt az egészet, életem legjobb döntése volt. Így sokkal könnyebb végigjárni és megérteni a folyamatokat, érzéseket ami a betegséggel jár.

Tehát csak annyit szerettem volna közölni veletek, hogy jól vagyok, erős vagyok, lesznek gyengébb pillanataim, de a sport megtanított küzdeni, viselni a terheket.

A szeretteim és a legjobb szakemberek mellettem vannak, tehát minden rendben van és lesz is! Köszönöm a biztatás! Vigyázzatok magatokra!"

Borítókép: Facebook.com/Tímea Tóth

Videók