"Iszonyatosan fontos a magyar kézilabdának ez az olimpiai selejtező" - Szucsánszki Zita

A Ferencváros irányítója szerint "mindent fel kell áldozni" a sikeres olimpiai selejtező érdekében.


Szucsánszki Zita, az FTC irányítója szerint a magyar kézilabda számára rendkívül fontos, hogy a női válogatott kijusson az idénre halasztott tokiói ötkarikás játékokra, "mindent fel kell áldozni" a nemzeti együttes sikeres olimpiai selejtezője érdekében.

A népligetiek kulcsembere legutóbb a 2017-es világbajnokságon szerepelt a válogatottban, majd 2019 nyarán megszületett első gyermeke.

A jó formában lévő játékos a nemzeti együttes legutóbbi, február közepi összetartásán viszont már ismét ott volt a keretben. Szucsánszki kedden az M4 Sport Sporthíradó című műsorában kiemelte: visszatérése után azért is dolgozott, hogy legyen esélye visszakerülni, és remélte, hogy ez sikerül neki.

"Bár nálunk ez nem egyszerű dolog. Ahhoz, hogy én odakerüljek a válogatottba, még pluszt is kell hoznom, Gábort emiatt ne találják meg" - utalt az irányító Elek Gáborra, férjére, illetve gyermeke édesapjára, aki az FTC edzője, valamint a nemzeti együttes szövetségi kapitánya.

A győri olimpiai selejtezőben Oroszország, Szerbia és - Kína visszalépése után - Kazahsztán lesz a magyarok ellenfele, Tokióban az első kettő utazhat. Szucsánszki a kijutást nem kötelező, sokkal inkább bonyolult feladatnak tartja.

Sport365.hu - Mégsem Kína lesz a női kézilabdázók első ellenfele

A hazai szövetség szerdai közleményében számolt be a nemzetközi szövetség értesítéséről, amelyben jelzi, hogy a kínaiak helyett az ázsiai olimpiai kvalifikációban harmadik kazahok szerepelnek majd együtt a magyarokkal, valamint az oroszokkal és a szerbekkel. A győri selejtezőt március 19. és 21. között rendezik. Az első két helyezett kerül az olimpiai mezőnybe."Iszonyatosan fontos a magyar kézilabdának ez az olimpiai selejtező, hogy kijutunk-e Tokióba. Ezért most mindent fel kell áldozni. Nem tudjuk pontosan, hogy az oroszok milyen csapattal jönnek. Sőt, a koronavírus miatt igazából semmit sem tudunk, de ha úgy állnak a csillagok, akkor nekünk kint kell lennünk a tokiói olimpián"
- nyilatkozta.

Hozzátette: az erőviszonyok ismeretében arra azért számítanak, hogy az oroszok legyőzik a szerbeket.

 

"Nekünk Kazahsztán legyőzése kötelező feladat, miként a szerbek elleni siker is, de csak szépen haladhatunk, lépésről lépésre" - mondta.

Az olimpiai selejtezőt március 19. és 21. között rendezik, a házigazda magyarok a kazahokkal kezdenek pénteken, másnap a szerbekkel találkoznak, a zárónap utolsó meccsén pedig az oroszokkal.

Borítókép: Facebook.com/ Magyar kézilabda-válogatott

Sport365.hu - Elek Gábor keretet hirdetett

Elek Gábor, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya - egyben a Ferencváros vezetőedzője - kedden kihirdette keretét a március 19-21-én Győrben sorra kerülő olimpiai selejtezőtornára. A 19 fős keret tagjai közül 11 játékos a Ferencvárosban szerepel, közülük a jobbszélső Kovács Anett még soha nem játszott a válogatottban.

Videók