Hajdu emelt fővel távozik a kéziválogatott éléről

Hajdu János megbízott szövetségi kapitány büszkén áll fel a magyar női kézilabda-válogatott kispadjáról - megbízatása lejárt azzal, hogy csapata a szerbiai világbajnokság szerdai negyeddöntőjében kikapott a braziloktól.


"Azzal a céllal jöttünk, hogy bejussunk a nyolc közé, ez sikerült. Igaz, úgy éreztük, hogy akár a dobogóra is állhatunk, de látni kell, hogy sajnos a végére +elfogytunk fejben+" - mondta az MTI-nek Hajdu, aki a leukémiával kezelt Karl Erik Böhnt helyett irányította a csapatot a tornán.

A norvég szakemberrel tavaly ugyanitt Európa-bajnoki harmadik volt a válogatott, most viszont lemaradt a dobogóról. A csehek, a tunéziaiak és az ausztrálok elleni győzelem után jött a románok és a németek elleni vereség, majd a kieséses szakaszban az olimpiai és vb-harmadik spanyolok feletti diadal. A negyeddöntőben az egyre komolyabb játékerőt képviselő brazilok következtek, akik végül kétszeri hosszabbítás után mentek tovább.

"Harcoltunk az utolsó leheletünkig, de fejben nem voltunk jók, nem tudtunk megfelelően koncentrálni, és támadni az ellenfél kapuját. Így nem lehet nyerni. Amíg a brazilok hat, addig mi egyetlen gólt lőttünk indításból, és egy szoros meccsen ez döntőnek bizonyult" - fogalmazott Hajdu hozzátéve, hogy mindkét csapat sokat hibázott, de csapata egy kicsit többet, és néhány esetben a szerb játékvezetők is hoztak megkérdőjelezhető ítéleteket.

A kapitány kitért rá, hogy a remények szerint Böhn hamarosan visszatérhet, és folytathatja.

"Én nem akartam belenyúlni a csapatba, néhány fiatal így is lehetőséget kapott, de az érdemi változtatásokat a kapitánynak kell meglépnie. Én itt csak megbízott voltam, és a vb-re kaptam feladatot 15 felkészülési nappal" - tette hozzá Hajdu.

Érdekesség, hogy a vb négy elődöntőséből a lengyelek, a szerbek és a brazilok történetük legnagyobb sikere előtt állnak. A dánok korábban már voltak a legjobbak, most viszont fiatal csapatukkal csak a harmadik helyen végeztek csoportjukban (akárcsak a lengyelek). Kiestek a címvédő, olimpiai bajnok norvégok, az eddigi menetelő franciák, valamint egy körrel korábban az Európa-bajnok montenegróiak.

KÉZILABDA
Női világbajnokság: 
péntek, elődöntő (Belgrád)
Lengyelország-Szerbia 18.00
Brazília-Dánia 20.45

vasárnap, helyosztók (Belgrád)
a 3. helyért 14.30
döntő 17.15

A további sorrend:
5. Norvégia, 6. Franciaország, 7. Németország, 8. MAGYARORSZÁG, 9. Montenegró, 10. Spanyolország, 11. Románia, 12. Koreai Köztársaság, 13. Hollandia, 14. Angola, 15. Csehország, 16. Japán, 17. Tunézia, 18. Kína, 19. Argentína, 20. Kongói DK, 21. Paraguay, 22. Algéria, 23. Dominikai Köztársaság, 24. Ausztrália

 

Videók