"Ha nem tartok szünetet, minden könnyekkel végződhet"

Szüneteltetné pályafutását az oroszok ikonikus átlövője.


Szüneteltetné pályafutását az orosz Anna Vjahirjeva, a tokiói olimpia női kézilabdatornájának legértékesebb játékosa (MVP).

"Szeretném felfüggeszteni a karrieremet. Tartanom kell egy kis szünetet, hogy rendbe tegyem magamat, a testemet és a lelkemet" - idézi az orosz RIA Novosztyi hírügynökség a 26 éves játékost.

A Rosztov-Don jobbátlövője hozzátette, reméli, hogy élő szerződése ellenére a klubja lehetővé teszi számára a pihenőt, de ha nem, akkor természetesen folytatja a munkát.
Vjahirjeva hangsúlyozta, egyelőre nem árulhatja el, miért szeretné szüneteltetni a játékot, és most még azt sem tudja, mennyi időt akar kihagyni, de a visszavonulásra nem gondol.

"Egész életemben kézilabdáztam, el sem tudom képzelni, hogyan élnék nélküle, de ha nem tartok szünetet, minden könnyekkel végződhet..." - jegyezte meg.

Az oroszok címvédőként érkeztek a japán fővárosba, ahol szintén döntőbe jutottak, ott viszont 30-25-re kikaptak a franciáktól.

A Rio de Janeiróban aranyérmes és ugyancsak MVP-nek választott jobbátlövő úgy fogalmazott, alapvetően nagy csalódás számára az ezüstérem, de ha a maximalizmusát háttérbe szorítja, akkor nagy győzelemként és kellemes emlékként tekint erre az eredményre, figyelembe véve azokat a feltételeket és körülményeket, amelyekkel küzdöttek a torna során.

"Nem akarom konkrétan kifejteni, mire gondoltam. A lényeg, hogy a lányok értsék, miről beszélek, és megértsék, hogy nagyon büszke vagyok rájuk. Büszke vagyok arra, hogy ilyen kezdés után döntőbe jutottunk" - nyilatkozta.

Az oroszok a csoportkör első meccsén döntetlent játszottak a brazilokkal, majd 12 góllal kikaptak a svédektől, de a magyarok 31-28-as legyőzésével lendületbe kerültek.

"Nem az én hatásköröm kommentálni a válogatott felkészülését. Nem hibáztatok senkit semmiért. Azt mondják: ha nem tudsz jót mondani, ne mondj semmit. Nehéz volt, nagyon nehéz, de nem akarom feltépni a sebeket, nem az én dolgom" - magyarázta Vjahirjeva.

 

Borítókép: Facebook.com/ IHF 

Sport365.hu - A franciák bizonyították, kézilabdában ők uralják a világot

A francia válogatott szerezte meg az aranyérmet a tokiói olimpia női kézilabdatornáján is, miután a zárónapi fináléban 30-25-re legyőzte a címvédő orosz csapatot. Öt évvel ezelőtt, a riói játékokon is ez a két gárda vívta a döntőt, akkor az oroszok 22-19-re diadalmaskodtak. A négyszeres világbajnok oroszok 7-6-nál vezettek utoljára a vasárnapi fináléban, a francia együttes először diadalmaskodott olimpián.

Videók