Fölényes német győzelem a magyar csoportban

Tizennégy góllal verték Szlovákiát.


Németország 36-22-re legyőzte Szlovákiát a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság csoportkörének második fordulójában, a magyar érdekeltségű E csoportban, szombaton.

Remek védekezéssel, gyors ellentámadásokkal és könnyű gólokkal kezdtek a németek, 5-1-re elléptek, és bár a szlovákok többször is visszazárkóztak, a támadásban elkövetett hibáikat rendre gyors kontrákkal büntette ellenfelük.

A szünetben még csak öt találattal vezettek a németek, a második félidő elején viszont hatékony védekezéssel és könnyed ellentámadásokkal tovább növelték a különbséget. Az 52. percben már 14 góllal vezettek, és végül felszabadult játékkal 36-22-re nyertek.

A Ferencváros német átlövői közül Emily Bölk egy gólt lőtt, Alicia Stolle nem talált be. A Mosonmagyaróvár szlovák játékosa, Lancz Barbora háromszor volt eredményes. A Siófok balátlövője Simona Szarková ezen a mérkőzésen tért vissza az egy hónappal ezelőtti térdműtétje után, és két gólja volt.

Második sikerükkel a németek továbbjutottak, a szlovákok második veresége pedig azt jelenti, hogy a magyar válogatott biztosan a középdöntőbe jut, ha a 20.30-kor kezdődő mérkőzésen nem kap ki Csehországtól.

Eredmények, csoportkör, 2. forduló: E csoport (Llíria): Németország-Szlovákia 36-22 (17-12) később:
Magyarország-Csehország 20.30
F csoport (Granollers): Koreai Köztársaság-Tunézia 31-29 (14-14)
később: Dánia-Kongói DK 20.30
G csoport (Castelló): Horvátország-Paraguay 38-16 (15-5)
később: Brazília-Japán 20.30
H csoport (Torrevieja): Argentína-Ausztria 31-29 (18-14)
később: Spanyolország-Kína 20.30
A csoportok első három helyezettje jut tovább a középdöntőbe.

Borítókép: Facebook.com/ Emily Bölk 

Videók