"Egy csoda volt, hogy Tomori kiállítása után meg tudtuk tartani az előnyünket"

Márton Gréta szerint nagyon rögös utat járt be a csapat, míg a Bíró Blanka szerint a visszarendeződés volt a kulcs.


A magyar női kézilabda-válogatott három góllal, 26-23-ra győzött Svédország ellen a tokiói olimpia női kézilabdatornájának csoportkörének utolsó fordulójában, amivel bejutott a legjobb nyolc közé. 

Elek Gábor csapata Norvégiával találkozik az elődöntőért. A szövetségi kapitány mellett a balszélső, Márton Gréta valamint a remekül védő Bíró Blanka értékelte a mérkőzést az MKSZ-nek. 

 

Elek Gábor, a válogatott szövetségi kapitánya: - Nagyon kellett koncentrálnunk végig. Az a legfontosabb, hogy nyertünk, egy csoda volt, hogy meg tudtuk tartani az előnyünket Tomori Zsuzsanna piros lapját követően. Egyelőre ezt még fel kell dolgoznunk, még nem fogtuk fel, hogy sikerült megcsinálnunk. Kulcsfontosságú volt, hogy egy-egy pillanattól eltekintve jól működött a védekezésünk, felállt fal ellen kevés gólt kaptunk. Lerohanásból sajnos többet, az első játérkészben emiatt alakult szorosan a találkozó elsősorban, de nagyon nagy szívünk van, hatalmasat küzdöttünk, és így túl tudtunk emelkedni minden nehézségen.

Bíró Blanka, a válogatott kapusa: - Négy nappal ezelőtt még nem biztos, hogy elhittem volna, hogy tovább fogunk jutni a csoportból. Van némi keserűség bennem a korábbi mérkőzéseink miatt, hiszen akár jobb helyen is végezhettünk volna a csoportban, de a lényeg, hogy sikerült élnünk a lehetőségeinkkel. Ezen az utolsó két találkozón a saját kezünkben volt a sorsunk, a szerencse is olykor mellénk állt, örülök, hogy élni tudtunk ezekkel. A mai mérkőzésen elsősorban a visszarendeződés volt a kulcs, én pedig jól éreztem a ziccereket.

Márton Gréta, a válogatott balszélsője: - Nagyon rögös utat jártunk be idáig, nem alakultak túl jól a kezdetek, de örülök, hogy így sikerült "lezárni" ezt az utazást a B-csoportban. Természetesen figyeltük a korábbi mérkőzéseket, de mi úgy álltunk hozzá, hogy a másik mérkőzések eredményeitől függetlenül mi ki szeretnénk adni magunkból mindent, nyerni jöttünk ki a pályára.

Borítókép: Facebook.com/ MKSZ 
Forrás: MKSZ

Sport365.hu - Sikerült! Győzött és negyeddöntős a magyar női kézilabda-válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott bejutott a negyeddöntőbe a tokiói olimpián, miután a csoportkör utolsó fordulójában 26-23-ra legyőzte a svéd csapatot. A nyolc között Elek Gábor szövetségi kapitány együttese Norvégiával találkozik szerdán. Eredmények: nők, 5.

Videók