Biztonsági őrrel vezettették ki Farkas Ágnest

Hiába engedélyezték neki előzetesen, nem nézhette meg az edzést.


A vaol.hu beszámolója szerint az SZKKA sportolói az ELTE Savaria Egyetemi Központ tornatermében edzenek, Farkas Ágnes a Vas megyei szövetség elnökeként és szaktanácsadójaként az egyetemi csapat tréningjét szerette volna megnézni. Amikor megérkezett, még tartott az SZKKA edzése, ezért engedélyt kért és kapott a csapat trénerétől, hogy a sarokban ülve várja meg az egyetemi gárda érkezését. Ennek ellenére nem sokkal később megjelent egy biztonsági őr a teremben, aki távozásra szólította fel az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok exkézist.

„Rendkívül megalázónak tartom a helyzetet, hiszen úgy tűnik, az SZKKA körüli emberek megpróbálnak folyamatosan konfliktusokat generálni a sportágon belül” – nyilatkozta a lapnak Farkas Ágnes, aki hozzátette, hogy a sportolók sem értik, miért ilyen ellenséges az SZKKA vezetőinek hozzáállása másokhoz.

A vaol.hu emlékeztet arra, hogy az SZKKA korábban a Haladás kézilabda-szakosztályaként működött, majd az anyaegyesületből kiválva önállósodott. A klub jelenleg munkaügyi perben áll négy játékosával, akik a Haladáshoz szeretnének igazolni, de szerződésük tiltja, hogy másik szombathelyi csapathoz távozzanak. A kedden tartott első tárgyaláson a klub ügyvédje úgy nyilatkozott, hogy az SZKKA játékosonként ötmillió forintot szeretne kapni azért, hogy átengedjék őket a Haladásnak.

Videók