Az utolsó pillanatban sérült meg a Dortmund irányítója, lemarad a vb-ről?

A BL góllövőlista vezetője a szerdai edzésen sérült meg.


Sérülés miatt nem vesz részt a hétvégi madridi négyestornán a német női kézilabda-válogatott és a BL-ben szereplő Borussia Dortmund két irányítója, Alina Grijseels és a , Mia Zschocke.

Henk Groener, a német válogatott szövetségi kapitánya, helyükre a Metzingen és a Leverkusen játékosait, Mareika Thomaiert és Lena Degenhardtot hívta be elővigyázatosságból. 

A Dortmundban remeklő gólerős irányító Grijseels a szerdai edzésen szenvedett sérülést, ezért kénytelen kihagyni hétvégén esedékes tornát.

Ott lesz a német keretben a csapat két ferencvárosi légiósa, Emily Bölk, és Alicia Stolle, akik egyéni edzéseket végeztek. .

A német csapat sorrendben Lengyelország, Spanyolország és Szlovákia ellen lép pályára a spanyol fővárosban, november 26-án, 27-én és 28-án.

Ezt követően utaznak majd Valenciába, ahol a csapat szálláshelye lesz a spanyolországi világbajnokság csoportköre alatt.

A német válogatott december 2-án lép először pályára a világbajnokságon Csehország ellen, majd két nappal később Szlovákia ellen csap össze magyar idő szerint este hatkor, majd december 6-án este fél 9-kor a magyar csapat ellen lépnek pályára a spanyolországi Lliríában.

A csoportból az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe.

Borítókép: Marco Wolf/DHB 
Forrás: DHB.de

Videók