Az oroszok magabiztosan győzték le Szerbiát

Öt góllal bizonyultak jobbnak.


A címvédő orosz női kézilabda-válogatott 29-24-re legyőzte Szerbia csapatát a győri olimpiai selejtezőtorna első fordulójában, pénteken.

A szerbek csütörtök este érkeztek Győrbe, és az első koronavírustesztek az összes játékos esetében negatív eredményt hoztak, a szakmai stáb két tagja viszont pozitív lett, ezért a küldöttség tagjai nem mozdulhattak ki szállodai szobáikból péntek estig.

Mindez eleinte nem látszott a teljesítményükön, az első félidőben többször is vezettek, ám 8-7-es előnyüket követően az oroszok remek védekezéssel 8-2-es sorozatot produkáltak, és elhúztak ellenfelüktől.

A második félidő első felében kiválóan védekeztek a szerbek, erre alapozva egy 5-1-es szériával felzárkóztak, de mivel egyenlíteni nem tudtak, a kapusuk lecserélésével átálltak a létszámfölényes támadójátékra. Ez sem vezetett eredményre, mivel sokat hibáztak, így végül ötgólos vereséget szenvedtek.

Az oroszoknál Anna Vjahirjeva hét, Julija Manaharova hat gólt lőtt, a szerbeknél Sladana Pop-Lazic ötször volt eredményes.

A podgoricai 3. csoport első játéknapján a házigazda Montenegró - a korábbi magyar szövetségi kapitány, Kim Rasmussen csapata - nagy meglepetésre 28-23-ra legyőzte az Európa-bajnok norvégokat, ezzel óriási lépést tett a továbbjutás felé.

Mindez azt jelenti, hogy a magyar válogatott kijut az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra, amennyiben szombaton nyer a szerbek ellen.

Eredmény, 1. forduló, 2. csoport:
Oroszország-Szerbia 29-24 (17-13)

korábban:
Magyarország-Kazahsztán 46-19 (20-8)

a további program:

szombat:
Magyarország-Szerbia 17.30
Oroszország-Kazahsztán 20.30

vasárnap:

Szerbia-Kazahsztán 17.30
Magyarország-Oroszország 20.30

A torna első két helyezettje jut ki az olimpiára.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

Videók