"A szövetség nem érdemelt olimpiát, és emiatt most mi szívunk" - Dragana Cvijics

A szerb csapat beállója szerint azonnali változtatásokra van szükség.


Miután a szerb csapat nyolc góllal kikapott a magyar női kézilabda-válogatottól a győri olimpiai selejtezőtorna második játéknapján, a játékosok nem rejtették véka alá csalódottságukat. A CSM Bucuresti beállója, Dragana Cvijics kiakadt saját országa szövetségére, és azonnali változtatásokat sürget.

„Nem adtuk fel, de a szövetség cserben hagyott minket. Nem hallották meg, mit szeretnénk, a szőnyeg alá söpörték a problémákat. Az Európa-bajnokság után változásokra lett volna szükség, hiszen láthattuk, hogy semmi sem működött. Nem tudom tovább ezt tétlenül nézni." - kezdte kifakadását. 

Cvijic hozzátette: "A Szövetség áldozatai vagyunk. Mindenről tudtak, mindent elmondtunk nekik, óriási volt a játékosok között az elégedetlenség. Amikor nincs meg a vezetés támogatása, akkor minden hiábavaló.  A Japánban rendezett világbajnokságon mindent sikerült megcsinálni, és jól is sikerült. (szerk: 6. lett a csapat). Sürgős változásokra lesz szükség, hogy a következő generációnak legyen lehetősége olimpiára kijutni."

A szövetségi kapitány személyére gondolsz?

„Mindenki tudja kire gondolok. Hét napig voltunk együtt, mindent láttak, de semmit sem tettek. Cserben hagytak bennünket. Valószínűleg ez volt az utolsó mérkőzése néhány embernek a válogatottban, és remélem, hogy a szövetség mindent megtesz azért, hogy a következő generációk sikeresebbek legyenek."

A szövetség nem érdemelte ezt, és most mi szenvedünk miattuk.

Borítókép:MTI/ Illyés Tibor
Forrás: Zurnal.rs

Sport365.hu - Káprázatos teljesítménnyel jutott ki a magyar női kézilabda-válogatott az olimpiára

A magyar női kézilabda-válogatott a győri olimpiai selejtező második napján a szerb válogatott ellen lépett pályára. Elek Gábor csapata az első mérkőzésen nagyon magabiztosan, 46-19-re győzött Kazahsztán ellen, míg a szerbek öt góllal veszítettek az olimpiai címvédő Orosz Csapat ellen. A mérkőzést a magyar csapat kezdte jobban öt perc után 3-1-re vezettünk.

Videók