"A hibákat terítetten raktuk fel a pályára"

A szövetségi kapitány szégyelli magát a vereség miatt.


A magyar női kézilabda-válogatott a csoportkör második mérkőzésén hatgólos vereséget szenvedett Brazíliától. Elek Gábor csapatának, így két mérkőzés után továbbra sincsen pontja a tokiói játékokon. 

"Nagyon szégyellem magam" - kezdte értékelését Elek Gábor. "Tizennégy átlövés és nyolc betörés kapott góllal nem lehet a továbbjutás szempontjából csoportrangadónak kezelt mérkőzést megvívni. Nagyon sok negatívum volt ebben a mai találkozóban. Edzésen sokat beszélünk bizonyos szarvashibákról, amiket nem szabad elkövetni, és amikor ezek előjönnek, nyilvánvaló, hogy ezek nem a koncentráció legbiztosabb jelei.

"A hibákat ma terítetten raktuk fel a pályára."

Hozzátette: egyelőre tanácstalan, nem tudja, mi volt a gyenge teljesítmény oka.

"Azt nyilvánvalóan nem lehet feltételezni a játékosokról, hogy nem akarnak, ezt tegyük is félre. De hogy mitől van bennük ez a gát, az jó kérdés. A kudarc persze közös, az enyém is, a szakmai stábé is" - fogalmazott.
"Az biztos, hogy ezzel nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a továbbjutást illetően, vagy talán még annál is nehezebbe"
- mondta.

Bíró Blanka szerint hiányzott a feszesség a védekezésükből, főleg középen nagyon szétszedték őket a brazilok, és támadásban is nagyon sok volt a hiba. Hogy a csapatkapitány, a hétfőn vállsérülést szenvedett Kovacsics Anikó kiválása mennyire viselte meg a csapatot, a kapus így reagált:

"Tegnap edzésen, amikor láttuk a sérülését, akkor mindenki nagyon megijedt, de tudtuk jól, hogy nem segít nekünk, ha most ezen sokat agyalunk. Erre nem lehet fogni a mai vereséget, hiszen végig itt volt velünk, az öltözőben is sokat segített. Úgy gondolom, hogy a pályán kellett volna sokkal, de sokkal többet nyújtanunk ezen a mérkőzésen."

Borítókép: Facebook.com/ MKSZ 

Sport365.hu - Ez keserű volt! Fájóan sima vereséget szenvedtek női kézilabdázóink

A tokiói olimpia női kézilabda tornáján a csoportkör második fordulójában a magyar női kézilabda-válogatott Brazília ellen lépett pályára. A mieink az első körben szoros vereséget szenvedett a riói olimpiai ezüstérmes Franciaország ellen, míg Brazília kisebb meglepetésre döntetlent játszott az Orosz Csapat ellen. A magyar csapat nagyszerűen kezdte a találkozót Lukács Viktória találatával öt perc után 4-1-re vezettünk.

Videók