Hajszálon múlt a bravúr női kosárlabdaválogatottunknak

A magyar válogatott hatalmasat küzdött, és a végén még a győzelemre is volt esélyünk, de a britek jobban bírták a hajrát.


Vereség a negyeddöntőben, de még élnek az olimpiai remények
 
A magyar válogatott 62-59-re kikapott csütörtökön Nagy-Britanniától a szerb-lett rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság belgrádi negyeddöntőjében, de ha megnyeri szombati, alsóházi meccsét, kijuthat az olimpiai selejtezőtornára.
 
Az először Eb-negyeddöntős britek és a 2001 után ismét a nyolc között szereplő magyarok összecsapását utóbbiak kezdték jobban, és 7-0-ra elhúztak. A folytatásban a főként távolról próbálkozó britek akarata érvényesült, akik a nagyszünetre tízpontos előnyre tettek szert (22-32). Fordulás után 14 ponttal megléptek, s őrizték tíz pont körüli előnyüket, az utolsó negyed 38-48-ról indult. A hajrában feltámadt a magyar csapat, az utolsó percben 59-60 állt az eredményjelzőn, de a fordítás nem jött össze.
 

Raksányi Krisztináék hiába küzdöttek nem sikerült a győzelem.
 
A válogatott a szombati, olimpiai selejtezőtornáért kiírt alsóházi rájátszásban a 18 órakor kezdődő francia-belga negyeddöntő vesztesével találkozik. Ha megnyeri azt a meccset, akkor az első hatban végez az Eb-n, így részt vehet februárban a tokiói olimpia selejtezőtornáján.
 
 

Videók