Kézi vb: Görbicz Anita ezt várja a magyaroktól

A női válogatott Norvégia ellen kezdheti meg a szereplését a németországi tornán.


Görbicz Anita csapatkapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott jól ismeri Norvégia csapatát, amellyel - szombat este - az első mérkőzését játssza a németországi világbajnokságon.
 
"Nagyon szeretnénk győzni a norvégok ellen. A nyáron, és egy hete is megmérkőztünk velük, megéreztük őket a bőrünkön. Jó lenne nyerni a torna elején" - nyilatkozta pénteken a magyar szövetség honlapján a Győri Audi ETO KC kézilabdázója, akinek a 2002-es Európa-bajnokság volt az első nagy tornája a nemzeti együttesben. Jelenleg a hatodik világbajnokságára, összességében pedig 14. világversenyére készül.
 
Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese a nyáron együtt edzőtáborozott skandináv ellenfelével, de hivatalos mérkőzést nem játszottak. A Möbelringen Kupa felkészülési tornán múlt szombaton 29-24-re a norvégok győztek.
 
Görbicz hozzátette, ha a mérkőzéseken százszázalékosan odateszik magukat, akkor derül ki igazán a tudásuk. "Remélem, minél több meccsen sikerül ezt megmutatnunk, hiszen ez azt jelentené, sokáig jutottunk" - fogalmazott.
 
A magyar csapat péntek délután már a csoportmérkőzések helyszínén, a bietigheimi EgeTrans Arénában edzett, ahol még igencsak rajt előtti állapotok uralkodtak: nem egyszer hangos kalapálás zavarta meg a tréninget, a gyakorlás alatt pedig rengeteg pályamunkás, technikai szakember és önkéntes dolgozott az arénában. A világ- és Európa-bajnok norvégok elleni szombati meccs 20.30-kor kezdődik.
 
A norvégok ezúttal is az aranyérem egyik legnagyobb esélyesének számítanak, az elmúlt 11 év világversenyei közül csak a 2013-as vb-n nem álltak dobogón. Keretükben Kari Aalvik Grimsbö, Nora Mörk és Stine Oftedal személyében három győri légiós szerepel, de Heidi Löke és Katrine Lunde is játszott korábban az ETO-ban.
 

A csoportban Svédország, Argentína, Lengyelország és Csehország szerepel még, a nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut. 

McGregor bíróságon járt és újra őrült volt - visszavonul? " KÜZDŐSPORTOK › Friss hírek

Újra megvillant a fenegyerek. Érdekeseket mondanak róla.

Videók