Vége Kovacsics klubidényének

A Ferencváros irányítója előreláthatólag ott lehet az olimpián.


Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Ferencváros 17 góllal legyőzte az Alba Fehérvár együttesét a női kézilabda bajnokságban azonban a találkozó 20. percében a zöld-fehérek irányítója, Kovacsics Anikó súlyos vállsérülést szenvedett. 

„Kovacsics Anikó a szerdai mérkőzésen elülső, alsó vállficamot szenvedett, amit a helyszínen helyreraktunk. Az este elvégzett MR-vizsgálat az ízületben részleges porc- és szalagsérülést mutatott. Műtétre jelenleg nincs szükség, konzervatív kezelés után – várhatóan – két hónap múlva tud teljes értékű edzésmunkát végezni. A következő két hétben rögzítő kötést visel majd és pihenteti a sérült testrészt, majd fokozatosan gyógytorna következik számára” - tájékoztatta a fradi.hu-t Dr. Pavlik Attila. 

A magyar válogatott irányítója bizakodóan tekint a rehabilitációra.


„Lehetett volna súlyosabb is a probléma, úgyhogy igyekszem pozitívan állni a helyzethez." –
mondta Kovacsics Anikó. – "Volt már korábban gond a vállammal, de ilyen, hogy kificamodott volna, még nem történt, s bár a fájdalom a meccs hevében nem volt olyan nagy, sokkoló érzés volt, hogy a vállam nincs a helyén. Két hetet pihennem kell, közben kezeléseket talán már kaphatok, utána pedig remélem, kezdődhet a gyógytorna. Jó kezekben vagyok, mindenki segítségemre van abban, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessek, és ebben óriási erőt ad a rengeteg aggódó üzenet, jó kívánság, amit tegnap óta kaptam. Nem tudom elégszer megköszönni ezeket. Hosszú és kemény hetek, hónapok állnak előttem, de nincs olyan, amit ne tennék meg azért, hogy ott lehessek az olimpián. Az a cél lebeg a szemem előtt, hogy a felkészülés kezdetére rendben legyek.” - reagált az irányító a klub honlapján. 
A magyar válogatott az olimpián a franciákkal, a brazilokkal, a svédekkel, a spanyolokkal, és az olimpiai címvédő oroszokkal lép pályára az idén nyárra halasztott játékokon.  

Borítókép: fradi.hu 
Forrás: fradi.hu

Videók