Több mint egy szimpla bajnoki - Rangadó az Elek Gyula Arénában

Az NB1 második valamint harmadik helyezettje lép pályára.


A női kézilabda NB1 egyik legjobban várt rangadóján, a tavalyi szezonban második helyen végző Ferencváros, az EHF-kupa győztes, tavaly harmadik helyen végző Siófok együttesét látja vendégül az Elek Gyula Arénában.

A mérkőzés maga számtalan érdekességet tartogat.

Mik lehetnek azok a fordulópontok, amik eldönthetik a találkozót?

A Ferencváros a legutóbbi fordulóban, hat góllal nyert a Dunaújváros "albérletében", Szekszárdon. Míg Tor Odvar Moen együttese 12 góllal nyert Kisvárdán. 

A csapatok között jelen állás szerint két pont a különbség a Fradi javára a bajnokságban. Míg előbbi a címvédő Győr mögött a második helyen, a Siófok a harmadik helyen áll.  A találkozó legnagyobb kérdése az, hogy a BL címvédő Győr mögött ki lesz az, aki indulhat a legmagasabb szintű nemzetközi porondon.

Kik lehetnek a nagy visszatérők? 

Tor Odvar-Moen együttesében az egyik legnagyobb név, a korábban BL-ezüstérmet is szerző Andrea Kobetic (ismertebb nevén Penezic). Korábban erősítette a Ferencvárost Tomori Zsuzsanna, akire védekezésben számíthatnak a Balaton-partiak. Visszatérő lehet a kapus Szikora Melinda, aki korábban védett a Ferencváros együttesében.

Komoly hiányzó lehet a siófoki együttesnél Nerea Pena, aki még egy EHF kupa találkozón sérült meg, és azóta sem áll a csapat rendelkezésére. 


Nerea Pena hiánya nagyon érzékenyen érintheti a siófoki csapatot.
Fotó: SKC.hu

A Ferencvárosnál fontos lesz a két átlövő Háfra Noémi, Klujber Katrin valamint Schatzl Nadine játéka. Kérdés lesz, hogy az irányítójáték hogyan működik Elek Gábor csapatánál. 

Mi történt a legutóbbi találkozókon?

A legutóbbi találkozón a két csapat nem bírt el egymással, noha a Fradi közelebb járt a győzelemhez. A zöld-fehérek viszont legutóbb kisebb megelepetésre kikaptak hazai pályán ami hosszú idő óta az első veresége volt a bajnokságban olyan csapat ellen, aki nem a Győr volt.

Érdekesség, hogy a Siófok együttese le tudta győzni a Győrt hazai pályán, ami egy jelentős lépés volt Tor Odvar Moen együttesének és egy picit átírta a forgatókönyvet a bajnokságban. 

Mi történhet ezen a találkozón?

Az jó kérdés, nagyon sok minden benne van a mérkőzésben, a találkozó esélyese talán a Ferencváros, de a Siófoknak jó védekezéssel lehet keresnivalója az Elek Gyula Arénában. 

Összességében elmondhatjuk, hogy a ma este 6 órakor kezdődő találkozó több mint egy szimpla bajnoki mérkőzés.

Borítókép: Fradi.hu
 

Videók