Távozik a világ legjobb kapusa

Öt év győri sikersorozat után a norvég Katrine Lunde távozik Győrből. A jelenleg babát váró kapus a szezon végén mond búcsút a Győri Audi ETO csapatának.


Kétszeres BL-győztesként érkezett, és legalább négyszeres BL-győztesként távozik az ETO-ból a klasszis kapus. 2010-es érkezése óta 2011-ben BL-elődöntőig, 2012-ben a döntőig menetelt a csapattal, amelyeket követően 2013-ban és 2014-ben végre sikerült elhódítani a trófeát. Lunde a szerződésében megfogalmazott opciós jogával élve jelentette be, hogy a 2016. júniusáig tartó plussz egy évet már nem Győrben szándékozik tölteni.

„Furcsa nap ez számomra majdnem 5 év után, amelyet az ETO-ban töltöttem. Szomorú vagyok amiatt, hogy csodás embereket kell itthagynom Győrben: játékosokat, szurkolókat és támogatókat egyaránt. Hálás vagyok minden emlékezetes pillanatért amelyet együtt éltünk át, különös tekintettel a fantasztikus csapattársaimmal megnyert két Bajnokok Ligája győzelemre. Ugyanakkor izgatottan tekintek előre, az újabb kézilabdás élmények felé is, miután az idei szezont az ETO-nál szándékaim szerint sikerrel zárjuk – remélhetőleg a FINAL4-on.” – nyilatkozta távozásáról Katrine Lunde.

Kelecsényi Ernő klubelnök az alábbiak szerint kommentálta a játékos távozását: „Vezetőként és emberileg is nagyon sajnálom Katrine távozását. Minden játékosunknak igyekszünk olyan világszínvonalú feltételeket és kiszolgálást biztosítani, amely a világ jelenlegi legjobb klubjához méltó, próbáltunk mindent megtenni Katrine maradásáért is. A hiánya eddig is nagy kihívást jelentett számunkra, emellett örülünk, hogy kapusaink kiváló eredményeket produkálnak mind a hazai bajnokságban, mind a BL-ben. A jelenlegi szezon persze nem ért még véget, és bízunk benne, hogy a májusi csúcsmérkőzéseken Katrine szándékának megfelelően lehetnek még közös sikereink. További pályafutásához nagyon sok sikert, születendő gyermekével pedig csodás anyai élményeket kívánunk neki!” – fogalmazta meg a klubelnök.

Videók