Szerződést hosszabbított öt kulcsjátékosával a Siófok

Két magyar játékos és három légiós is marad a Balaton-parton.


Az EHF Kupa-címvédő Siófok KC női kézilabdacsapata meghosszabbította öt játékosának a szerződését.

A bajnoki tabella második helyén álló, az EHF Kupában pedig negyeddöntős klub csütörtökön bejelentette, hogy a következő idényben is marad a kapus Szikora Melinda, a jobbszélső Such Nelli, a horvát beálló Katarina Jezic, a dán jobbszélső Simone Böhme, valamint a világ- és Európa-bajnok francia balátlövő, Gnonsiane Niombla.

„Nagyon örülök annak, hogy sikerült öt meghatározó játékosunkkal is szerződést hosszabbítani. Az egyik legfontosabb feladatunk az, hogy amennyire csak lehet, tartsuk egyben a csapatot. Moen érkezésével két éve elkezdtünk valamit és ezen az úton szeretnénk továbbhaladni. A klubvezetés folyamatosan munkában van a játékoskeret kialakítását illetően és ezek a bejelentések is igazolják, hogy komoly céljaink vannak a jövőt illetően.” – nyilatkozta Fodor János ügyvezető.

Az már korábban biztossá vált, hogy a szerb jobbátlövő Andela Janjusevic a Vác, a norvég kapus Silje Solberg pedig a Győr csapatához igazol a nyári szünetben, míg a horvát balátlövő Andrea Kobetic visszavonul. A norvég Tor Odvar Moen vezetőedző hazatér, és átveszi a Molde HK irányítását, a helyét honfitársa és jelenlegi segítője, Bent Dahl foglalja el.

Borítókép: siofokkc.hu
 

Videók