Örömhírt jelentett be a győriek beállója

Két kulcsemberére nem számíthat Ambros Martin Brestben.


A Győri Audi ETO KC csapata két játékosára sem számíthat a FINAL4-ba jutásért vívott negyeddöntő első idegenbeli mérkőzésén. Kari Brattset Dale hosszabb, Silje Solberg rövidebb ideig nem állhat Ambros Martín rendelkezésére.

"Elsőként szívből gratulálok, jó egészséget és kitartást kívánok Kari Brattset Dale-nak az elkövetkezendő időszakhoz. Egy nő számára az anyává válás és a várandóság hónapjai az egyik legcsodálatosabb időszak az életben. A női kézilabda világában nehezen kezelhető, ha egy játékos hosszú időre kiesik. A mérkőzések és edzések során sajnos mindig fennáll a sérülés kockázata, ez része az élsportnak, a gyermekvállalás azonban egy jól tervezhető folyamat része. Kari esetében korrekt egyeztetések zajlottak korábban, így az idei évad keretét az ő terveivel összhangban alakítottuk ki. Nyilván nem egyszerű a világ egyik legjobb beállósát a szezon legintenzívebb időszaka előtt nélkülözni, de hiszem, hogy Linn Blohm és Crina Pintea megfelelően megoldja az előttünk álló feladatokat. Karinak ezúton is boldog és nyugodt babavárást kívánunk, és várjuk vissza a csapatba.” - nyilatkozta a győriek honlapjának, Görbicz Anita, a klub elnöke. 

„Hihetetlen boldog vagyok most, de természetesen furcsa érzés a szezon vége előtt nemsokkal kiválni a csapatból. Nagyon várom már a várandósság előttem álló időszakát, hihetetlen csodálatos érzés, hogy hamarosan bővülni fog családunk. Köszönöm a klubnak a segítőkész hozzáállást, amit felém mutattak, hálás vagyok érte, és nagyon várom már, hogy visszatérjek és játszhassak a csapatban. Bízom a lányokban és a csapat erejében, hogy az idei szezon hátralévő részében minden célunkat elérjük közösen. Itt leszek mellettük, és támogatom őket mindenben.”

 

 

A Brest elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő első felvonásán biztosan nem léphet pályára a norvég kapus,Silje Solberg sem. A kiváló hálóőr a közelmúltban egy nem kézilabdázáshoz köthető, ám halaszthatatlan orvosi beavatkozáson esett át hazájában, Norvégiában. A hálóőr jól van,azonban orvosai két hét teljes edzéstilalmat írtak elő számára, emiatt biztosan nem vesz részt a BL negyeddöntő odavágóján.

Állapota kielégítő, a május 7-i, visszavágó mérkőzés előtt már edzésbe állhat, és játékával várhatóan segíteni tudja a csapatot.

A női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzését április 30-án 18:00-kor játssza a győr női kézilabda csapata, míg a visszavágót egy hét múlva, rendezik Győrben 16:00 –kor az Audi Arénában.

Borítókép: Facebook.com/ Győri Audi Eto KC 
Forrás: gyorietokc.hu 

Videók