Nem szűnnek az indulatok: így reagáltak a szurkolók az MKSZ döntésére

A magyar kézilabda bajnokság befejezetté nyilvánításának hírére kiakadtak a szurkolók. Vannak akik egyetértenek a döntéssel, de olyanok is, akik erősen bírálják azt. A drukkerek körében egy nappal a határozat után sem csillapodtak a kedélyek.


A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége csütörtökön befejezetté nyilvánította a 2019/20-as hazai bajnoki és kupasorozatokat. Ezáltal nem lesznek sem kieső, sem feljutó csapatok, míg a nemzetközi kupákban való indulás alapjául az előző szezont veszik majd figyelembe. A döntés egy pillanat alatt kerverte fel az állóvizet, a szurkolók pedig nem rejtik véka alá az ezzel kapcsolatos véleményüket.

Egy nappal a határozat után is záporoznak a vélemények a kézilabdával foglalkozó csoportokban és oldalakon. A legtöbben a Siófok együttesét sajnálják, és úgy gondolják, hogy velük szemben nagyon igazságtalan döntés született, akadnak azonban olyanok is, akik szerint valóban ez volt a legoptimálisabb ítélet.

Többen kitértek arra is, hogy bár alapvetően a szurkolók élnek halnak a csapatukért, de most nem szabad erre koncentrálni. Szerintük az emberek biztonsága most mindennél fontosabb és nem szabad ilyenkor máson bosszankodni.


A legtöbben úgy vélik a Siófokkal szemben igazságtalan volt a döntés.

Fotó: Facebook.com/SiófokKC

Akadnak olyanok is, akik kiemelik, hogy nem csak a Siófok került hátrányos helyzetbe, hanem az NB I/B feljutó helyén álló csapatokkal szemben sem fair a döntés. Többen azon a véleményen vannak, hogy jövőre bővíteni kellene az első osztály létszámát, hogy ezek a csapatok is indulhassanak.

Arra a nyilatkozatra, hogy ezt a szezont semmisnek kell tekinteni, többen felháborodtak. Írnak a csapatok elvesztegetett munkájáról, de arról is, hogy a szövetségnek ez esetben vissza kellene fizetnie a nevezési díjakat.

Azzal, hogy nem osztanak helyezéseket a legtöbben egyetértenek, de ezzel kapcsolatban felvetették, nem értik miért a tavalyi szezon dönt majd a BL-ben való indulásnál. Példaként a magyar kosárlabda bajnokságot hozták fel, ahol szintén bajnokavatás nélkül zárult le a szezon, de a rangsorolásnál az eddigi eredményeket veszik majd figyelembe.


Nagy Lászlóval sokan nem értenek egyet.

Fotó: Facebook.com/TelekomVeszprém
 

Az egyik kézilabda rajongó olvasónk ejuttatta hozzánk az üggyel kapcsolatos véleményét, amit most változtatások nélkül közlünk:

Olvasom sokaktól azt az érvet, hogy nem lehetett olyan döntést hozni, amiben valakik ne sérülnének, ez nem igaz! Lehetett volna, az egyetlen logikus döntés.

Egyetlen egy döntés lett volna jó, ami nem fáj senkinek vagy legalábbis nagyon kevésnek.

A jelenlegi helyezések alapján lezárni a női bajnokságot, és kettővel megemelni a létszámot, hogy az elvileg feljutó csapatok se járjanak pórul, így senki nem sérül, a NEKA feljut, az ETO bajnok lehet, a Sió ezüstérmes és BL induló, a Fradi pedig harmadik és EHF kupás.

A Sió elleni vereségük után már elkönyvelték, hogy bukták az ezüstöt, tehát ők sem sérülnek a leglogikusabb döntéssel, csak aztán jött a vírus és adott egy aduászt a korrupt fradista MKSZ kezébe, mert ne legyen kétségünk, ha nincs a vírus, és a Sió második lesz, nem a Fradit jelölte volna szabadkártyára, illetve akkor is inkább a Fradit jelölné, csak nem merné, mert az világbotrány lenne, így most meglépték ezt, ami így is vérlázító, de van egy ÁSZ pár a kezükben a járványhelyzet miatt, és sajnos volt merszük all in-t mondani!

Ui: Aki kicsit is ért a kézilabdához és tisztában van az erőviszonyokkal, az nem mond olyan baromságokat, hogy de mi lett volna ha, nem tudhatjuk.

Utólag már könnyű erre hivatkozni, de még a Fradi-szurkolók is szinte 100%-ra elkönyvelték az FTC-Siófok meccs után, hogy elbukták az ezüstöt, tekintve, hogy a Siófoknak nem maradt olyan ellenfele, akitől nagy valószínűséggel kikaphat, a Fradinak több ilyen is volt, aki ért a kézihez, az mind azt mondta és mondja is, hogy a Sió behúzta volna az ezüstöt.

Ui2: Az MKSZ inkább olyan döntést hozott, ami legalább 4-5 csapatot sújt, míg egyetlen egynek kedvező csak, tudjuk melyiknek! Ehhez gratulálok!
 

Az indulatok tehát nem csillapodnak, és bár a vélemények sok helyen ütköznek egymással, egy biztos, ez a döntés még sokáig téma lesz a kézilabdát szeretők körében.

Borítókép: Facebook.com/SiófokKC

 

Sport365.hu - Az MKSZ döntött, a szurkolók pedig felháborodtak

Az MKSZ közleményben emlékeztetett rá, hogy a koronavírus megjelenése miatt, illetve a kórokozó terjedésének megakadályozása érdekében március 14-én valamennyi, az általa és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat mérkőzéseit felfüggesztette. Mivel ezeket "sportszakmai indokok alapján" meghatározatlan ideig nem lehet folytatni, a szövetség vezető testülete csütörtökön úgy döntött, hogy a sorozatokat befejezetté nyilvánítja.

Videók