"Nem így képzeltem el az út végét." - Tor Odvar Moen

A Siófok KC edzője őszinte szavai.


A Magyar Kézilabda Szövetség április 9-én befejezettnek nyilvánította a magyarországi bajnoki-, és kupaszezonokat, valamint úgy határozott a nemzetközi porondon való indulásnál az előző, azaz a 2018-19-es szezon eredményeit veszik majd számításba. A bejelentés egyik legnagyobb vesztese a Siófok KC együttese volt, mivel az idei szezonban 2. helyen álltak, de tavaly csak a dobogó utolsó fokára fértek fel, így jövőre nem indulhatnak a BL-ben.

Az együttes vezetőedzője, Tor Odvar Moennel a klub kérdésére elmondta, sokként érte a szövetség döntése, és kellett neki pár nap, hogy lenyugodjon. Kiemelte, hogy ez még nem sikerült neki teljesen, de most már jobban össze tudja szedni a gondolatait.

A döntésről úgy fogalmazott, a szezon befejezetté nyilvánítása racionális volt, de a határozat többi részével bőven akad kivetnivalója.


"Az első problémám, hogy egyszerűen nonszensznek tartom, hogy kimondják, hogy az elmúlt tíz hónapot vegyük úgy, mintha meg sem történt volna. Az elmúlt tíz hónapban minden klub rengeteg energiát fektetett be sportszakmai szinten, a játékosokról már nem is beszélve. Az meg egy külön téma lehetne, hogy a klubok gazdasági szinten mennyit fektettek bele ebbe a szezonba."

"Az, hogy a 2018/2019-es bajnokságban elért eredményeket veszik figyelembe a nemzetközi kupaindulás tekintetében, szintén erősen kifogásolható." 

"70%-át a mérkőzéseknek lejátszottuk. Ha a saját eredményeinket nézzük, akkor a jelenleg dobogón álló csapatok elleni megszerezhető nyolc pontból ötöt megszereztünk. Véleményem szerint ilyen jellegű döntéseknél nem lehet figyelmen kívül hagyni a pályán elért eredményeket, még akkor sem, ha esetleg nincs lehetőség arra, hogy a csapatok befejezzék a szezont. Leegyszerűsítve a kérdésre adott válaszomat, ez a döntés nem fair" -
tette hozzá.

Sport365.hu - Tomori: Nehéz feldolgozni és még nehezebb elfogadni a döntést

Mint arról már korábban beszámoltunk , a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége a koronavírus-járvány miatt döntött a 2019/2020-as idény valamennyi, az MKSZ és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat sorsáról. A döntés értelmében a felfüggesztett idény kapcsán helyezéseket nem állapított meg a Szövetség.

Tor Odvar Moen arra is kitért, ebben a helyzetben nehéz volt bármit is mondania a lányoknak.

"Először is nagyon szomorú vagyok, hogy nem lesz lehetőségünk arra, hogy ezzel a csodálatos társasággal együtt fejezzük be a szezont. A lányok elképesztő mennyiségű munkát raktak bele az elmúlt tíz hónapba, az elkötelezettségük a klub és a célok iránt lenyűgöző volt. A Kastamonu elleni mérkőzés után úgy köszöntünk el egymástól, hogy a válogatott szünet után találkozunk és ráfordulunk a klub történelmének legizgalmasabb másfél hónapjára."

"Szeretnék arra is kitérni, hogy nem csak a lányokat sajnálom, akiket nyilvánvalóan nagyon mélyen megérintett a döntés, hanem a klubban dolgozó embereket és a szurkolóinkat is. Nehéz bármi pozitívat mondani ebben a szituációban, és itt nem csak az MKSZ döntésére, hanem a koronavírus okozta különleges helyzetre is gondolok" -
mondta.

Sport365.hu - Az MKSZ döntött, a szurkolók pedig felháborodtak

Az MKSZ közleményben emlékeztetett rá, hogy a koronavírus megjelenése miatt, illetve a kórokozó terjedésének megakadályozása érdekében március 14-én valamennyi, az általa és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat mérkőzéseit felfüggesztette. Mivel ezeket "sportszakmai indokok alapján" meghatározatlan ideig nem lehet folytatni, a szövetség vezető testülete csütörtökön úgy döntött, hogy a sorozatokat befejezetté nyilvánítja.

Az edző arra is kitért, nem így képzelte el a búcsút.
 
"Az EHF még dönthet úgy, hogy le kell játszanunk a kupát, de szerintem ez egyre komplikáltabb."

"Szerettem volna kipróbálni magam Norvégián kívül, ezért jöttem Magyarországra. Lehet, hogy sokan szkeptikusak voltak velem kapcsolatban, mert nem az a fajta edző vagyok, aki üvöltözik mindenkivel és a nagy hangjával akar tekintélyt parancsolni magának. Az elején sok olyan hangot hallottam, amely megkérdőjelezte, hogy képes lehetek-e egy új klubban, több nemzetiség számára egy újfajta szemléletet meghonosítani."

"Ez egy kihívásokkal teli, izgalmas feladat volt számomra, és úgy gondolom, hogy nem végeztünk rossz munkát. Az SKC-nál dolgozó emberek elhivatottsága rendkívüli, mindenki felelősségteljesen dolgozik nap mint nap. Az emberi oldalról nem is beszélve. Szerencsésnek mondhatom magam, mert olyan stáb és menedzsment vett körül, akikkel barátként tudtunk együtt dolgozni. Fantasztikus volt látni az elmúlt időszakban, hogy minden téren mennyit fejlődött a klub. Jó úton haladtunk és csak remélni tudom, hogy ez így is fog folytatódni a következő években. Nem így képzeltem el az út végét, szerettem volna a szurkolóinkkal együtt megélni pillanatokat és megünnepelni a sikereket. Az biztos, hogy a jövőben, ha az időm engedi, akkor sokszor vissza fogok jönni Siófokra, hogy meglátogassam a csapatot, a klubot és a barátaimat. Nem szeretnék búcsút venni, mert talán még leülhetek egyszer vagy kétszer a siófoki kispadra." - zárta szavait.

Borítókép és forrás: siófokkc.hu

Sport365.hu - Akár másképp is dönthetett volna az MKSZ

miszerint a jövő évi nemzetközi kupában való indulás alapjául nem az idei, hanem a 2018-19-es bajnokságot veszik majd - több csapat játékosai és szurkolói is nagyon nehezen emésztik meg. Korábban már írtunk arról, hogy a Siófok és a NEKA is vesztesként került ki a helyzetből.

Videók