Legyőzte a Fradi a Győrt a kézibajnokság csúcsrangadóján

A címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria nagy csatában 29-28-ra legyőzte a vendég Győri Audi ETO KC-t a női kézilabda NB I. csúcsrangadóján, és így a tabella élére ugrott.


Eredmény:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC 29-28 (19-17)
 
A hazaiak irányítója, Szucsánszki Zita múlt vasárnap, a Thüringer HC elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, és ezért nem vállalhatta a játékot. A két csapat a szezon elején találkozott már egymással, augusztus 29-én a Győrben rendezett Szuperkupa-mérkőzésen a Magyar Kupa-győztes ETO 29-24-re győzött a magyar bajnok FTC ellen. Most az eddig százszázalékos Győr egy pont előnnyel érkezett a Népligetbe, ugyanis az FTC szeptember 23-án döntetlent játszott Dunaújvárosban.
 
 
Az első negyedórában a vendégek akarata érvényesült, 1-2 góllal vezettek, majd a fővárosiak időkérése után fordult a kocka. Elek Gábor csapata a folytatásban őrizte kis előnyét. A védőfalak egyik oldalon sem zártak jól, potyogtak a gólok.
 
A második félidőben sem tudott közelebb férkőzni a Győr, amelyen csak egy újabb időkérés segített. Egycsapásra összeállt a csapat védelme, és indításgólokkal sikerült fordítania (46. perc: 23-24). Ezt követően azonban új lendületet vettek a hazaiak, rendezték soraikat, és megint elléptek (56. perc: 28-25). Kiss Éva védéseinek köszönhetően ugyanakkor az ETO "meccsben maradt", és a hajrában egyenlített (28-28). A záró percben Hornyák Dóra átlövésből betalált, a túloldalon pedig, az utolsó támadáskor Bódi Bernadett a kapufára ejtett, így otthon tartotta a két pontot a tartalékos Ferencváros.
 
A Fradi így egy ponttal vezeti a tabellát a Győr előtt, a Fradinak egy döntetlenje, a Győrnek így egy veresége van a magyar bajnokságban.

Videók