Középdöntős a Ferencváros

A Metz legyőzte horvát ellenfelét, így a zöld-fehér csapat bekerült a középdöntőbe.


Noha az FTC-Rail Cargo Hungaria csak szombat este lép pályára a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában, Elek Gábor együttese a horvát Podravka és a Metz pénteki mérkőzése után elkönyvelhetett egy sikert. 

A Metz legyőzte horvát ellenfelét a női kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának pénteki mérkőzésén, ezzel eldőlt, hogy a Podravka csapat nem előzheti meg a Ferencvárost, azaz a magyar együttes továbbjutott a középdöntőbe.

A Podravka jól kezdett, 3–0-ra és 4–1-re is vezetett, de ezután sorozatban öt gólt dobott a Metz. Az első félidőben többször is fordítottak a csapatok. a félidő végén 15–14-re ismét a Metz vezetett.

A második félidő első gólját a horvátok lőtték, ezután azonban már a Metz átvette és meg is tartotta végig a vezetést. Az utolsó tíz percre feladta a Koprivnica, a Metz 31–23-ra is vezetett, s végül héttel győzött.

A mérkőzésen csak a Ferencváros továbbjutása dőlt el, a Metz ugyanis már korábban kiharcolta a középdöntőbe jutást, míg a Podravka még megelőzheti a jelenleg 3. helyen álló Vipers Kristiansandot.

A Vipers Kristiansand elleni szombati, valamint az utolsó fordulóban sorra kerülő meccsnek már a továbbiak szempontjából lesz tétje, nem mindegy ugyanis, hogy hány pontot visz magával a magyar együttes a középdöntőbe.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ, A-CSOPORT
HC Podravka Vegeta (horvát)–Metz Handball (francia) 25–32 (15–15)
Ld: Cakalu 8, Milosavljevic 6, ill. Sajka 6

Szombaton játsszák
19.30: FTC-Rail Cargo Hungaria–Vipers Kristiansand (norvég) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

 Borítókép: fradi.hu

Videók