Kézilabda: megvédte címét az ETO a Magyar Kupában

A címvédő Győr nyert az FTC ellen a női kézilabda Magyar Kupa szombati dabasi fináléjában, így történetében tizedszer lett első. A bronzmérkőzésen a Siófok diadalmaskodott a Veszprém felett.


A végső sikerért zajló meccs elején 4-4-ig tartotta a lépést a Ferencváros a Győrrel, amely utána fokozatosan elhúzott, a félidő közepén 11-6, később 15-10 volt a javára, a szünetre pedig 18-13-as állásnál vonulhattak el a csapatok.

A második játékrész az FTC feltámadását hozta, mert miközben a Győrnél váratlan rövidzárlat lépett fel, a fővárosi zöld-fehérek rendre eredményesek voltak, s a 38. percre kétgólnyira (19-21) felzárkóztak.

A Bajnokok Ligájában címvédő, s a jövő hét végi Final Fourra készülő győriek azonban még időben rendezték a sorokat, amit a 25-20-as, majd a 28-22-es állás is jól mutatott.

Még akadt olykori ferencvárosi fellángolás, aminek nyomán többször is három találatnyira szűkült a különbség a két együttes között, többre azonban nem futotta Tomori Zsuzsannáék erejéből, megérdemelten nyert végül öt góllal a Győr.

KÉZILABDA
Ringroup-női Magyar Kupa, döntő:
Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 34-29 (18-13)
Bronzmérkőzés:
Siófok-Galérius Fürdő - Veszprém Barabás-Duna Takarék 32-21 (13-10)

Videók