Két helyen tört el a kézilabdázó arccsontja, otthon lábadozik

Triscsuk Krisztinát hazaengedték a kórházból, klubja orvosi stábja kezeli, miután arccsontja két helyen is megrepedt .


Az FTC-Érd BL-főtábláról döntő mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett érdi válogatott játékos állapotáról Tekauer Norbert klubelnök számolt be a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában, jelezve: Tomori Zsuzsa már nem először okoz ilyen sérülést, bár szándékossággal nem vádolják. A sportvezető szerint ilyen mérkőzéseken két mentőautóra lenne szükség, ennek híján kellett a súlyos sérültnek félórát várnia a rohamkocsira.

„Triscsuk Krisztinát tegnap kiengedték a kórházból, a körülményekhez képest jól van, lát, ami nagy szó. Innentől saját orvosi stábunk kezeli, sajnos nem egy sérülése van: az arccsontja két helyen elrepedt, felül erősebben, a szemén is van egy kisebb retinaleválása. A gyógyulási idejét még nem látjuk, most egy hét teljes pihenőt írtak elő számára. Remélem, a novemberi KEK-meccseken már pályára léphet, nemkülönben a válogatottban a decemberi vébén” - mondta az érdiek elnöke.

„Fikció, hogy nyertünk volna-e Triscsukkal a sorainkban, az viszont tény, hogy kiválásakor még két góllal vezettünk és ő volt a legjobbunk. Az is tény, hogy a sérülését okozó játékos, Tomori már nem először csinált ilyet, bár nem állítom, hogy szándékosan. Még nem volt időm teljesen kielemezni a felvételeket, de Elek Gábor FTC-edzőnek mondtam a meccs után: ha ez szándékos volt, akkor meglesznek a jogi következményei. Persze akkor indulatosabbak voltunk az átlagosnál az ügy hatása alatt. Szabó Edina vezetőedzőnk él-hal a játékosaiért, érthető, hogy őt is elragadták az érzelmei” - jelezte Tekauer Norbert.

„Az előírások szerint egy mentőnek kell kötelezően rendelkezésre állnia egy ilyen meccsen, az a kocsi azonban nem hagyhatja el a helyszínt, a nézők esetleges ellátására van ott. Triscsuk sérülése után ezért kellett hívni egy másik kocsit, ami félóra múlva ért csak oda. Mi éppen ezért a nyári ifjúsági vb-rendezésünkkor eleve két kocsit rendeltünk a helyszínre az esetleges játékossérülések gyors ellátására, ami persze pluszköltség. A Népligetben nem rendezői hiba történt, inkább kicsit rutinosabban készülhettek volna az eshetőségre, mert ilyen az élet” - tette hozzá a vesztes érdi kéziscsapat első embere.

Videók