Szerkesztő: Nagy Benjámin | Sport TV sajtóközlemény
2018. 06. 13. 11:25

Erre egyértelmű bizonyítékok is vannak!

 

Danyi Gábor, a BL-címvédő Győri Audi ETO KC újdonsült vezetőedzője volt a Sport TV Mai helyzet című műsorának a vendége. Beszélt a kinevezése óta eltelt hetekről, hónapokról, új igazolásokról, illetve a visszavonult Althausról, akit megpróbál rábeszélni, hogy a jövőben vállaljon szerepet a győri utánpótlásban.
 
 
Danyi Gábor hivatalosan június 30-ig még csak másodedző a Győri Audi ETO KC-nál, de mindenki tudja, az új szezonban már az ő kezében lesz a marsallbot. A szakember a Sport TV Mai helyzet című műsorában elmondta, kinevezése óta minden elalvás előtt és ébredés után a következő nagy kihívás lebeg szeme előtt, tudatosan készül rá, és a felkészülés első napjához közeledve egyre izgatottabbá válik. Nem is tagadja, már nagyon várja az új szerepkörét.

„Nem akarom azt mondani, hogy nem voltak olyan pillanatok, amikor nem képzeltem el, hogy egy adott helyzetben esetleg másképp viselkednék vagy másképpen döntenék, de természetesen ezt nem mutattam. Nem akartam publikussá tenni, mert nem volt ott a helye és ideje” – fogalmazott a tréner Fazekas Erzsébet műsorvezető felvetésére.
Hozzátette, a jövőben lesznek helyzetek, amik megkívánják, hogy másképp viselkedjen, hiszen jóval nagyobb felelőssége lesz a csapat vezetőedzőjeként, de 80%-ban az alapvető tulajdonságai ugyanazok lesznek. „Nagyon intelligens a csapat, profi játékosok, ők tudni fogják, hogy bizonyos helyzetekben miért viselkedem majd másképp. Semmiképpen sem szeretnék szerepet játszani, mert az egyébként sem én vagyok. Engem a jó pár év alatt megismertek a játékosok. Duda (Eduarda Amorim) és Görbe (Görbicz Anita) a két vezér, akivel legrégebben együtt dolgozom a csapatban. Nagyon jól tudják, hogy bizonyos helyzetekben hogyan viselkedem, és más helyzetekben hogyan reagálok. Én ilyen maradok, ebben biztos vagyok” – tette hozzá.
 
 
A győri lányok is többször hangoztatták, a legnehezebb pillanatokban kezdenek el mosolyogni, nem törnek meg, így mutatkozik meg erejük. Ahogyan a lányoké, úgy Danyi Gábor jókedve is töretlen. A továbbiakban is szeretne ugyanilyen maradni, sőt, talán még oldottabb, felszabadultabb hangulatot és közös munkát szeretne ugyanilyen, esetleg még magasabb szinten.
Elárulta, hogy bár a német válogatott Anja Althaus az aktív játékkal felhagyott, akár az ETO-nál is dolgozhat. Danyi nagyon örülne, ha be tudna kapcsolódni az utánpótlás-nevelésébe, esetleg a klubmunkába, hiszen hihetetlen tapasztalatával és ragyogó mentalitásával nagyban segíthetné a Győrt.
 

 
Egyúttal szót ejtett az igazolásokról is, Kari Brattsetről, a norvég válogatott beállójáról, Amandine Leynaudról, a Final4 MVP-jének megválasztott kapusról és Veronica Kristiansenről, a Midtjyllandtól érkező irányító-átlövőről.
 
„Az Audi ETO egyik legnagyobb erénye, hogy a mag 5-6 éve együtt van, nagyon összeszokott. Nagyon egyfelé megy, ami hihetetlenül fontos… Amikor nehéz helyzetek voltak, mindenki azt nézte, hogyan tud egy picivel többet hozzátenni, hogyan tud közösen előre menni. Azt gondolom, ez a fajta gondolkodásmód nagyban jellemzett bennünket egész évben, de főleg a Final4-ban, amikor kezdtünk kicsit elfogyni. Valljuk be önkritikusan, a játékunk sem olyan volt, ami azt mondatja, az Audi ETO-nak az a legjobb játéka, amit a Final4-ban produkált. Mégis megnyertük, hiszen ilyen küzdés és akarat talán még egyszer sem volt az ETO történetében.”

 

 
Danyi Gábor nem gondolja, hogy egyedül képes elvezetni a csapatot. Nagyon komolyan hisz a stábjában, s jelentős lépéseket tettek afelé, hogy a prevenció és a regeneráció segítségével megfékezzék a csapatot sújtó sérüléshullámot. 

Legfrissebb híreink


Élő eredmények