Horváth Roland lesz az Érd új edzője?

Az edző a közelmúltban távozott Békéscsabáról, mert nem akart utánpótlás-neveldében dolgozni.


Az erdioldal.blog.hu információja szerint Horváth Roland, a EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE felnőtt csapatának korábbi vezetőedzője veszi át az Érd női kézilabda csapatának irányítását.

Az érdi klub a hivatalos Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, miszerint pénteken fontos bejelentést fognak tenni.

Az oldal úgy tudja, hogy a titokzatos szerveződések közepette a pénteki eseményen az edző szerződtetését fogja bejelenteni a városvezetés, amely jórészt utánpótlás-képzésre használná a csapatot.

Horváth Roland május elsején távozott a Békéscsaba együttesétől.

"Bízom benne, hogy az új igazolások tükrében, és az itt maradó fiatal játékosokkal jobb eredményt tudunk elérni a következő szezonban, és egy nagyobb játékos kerettel eredményesek tudunk lenni." – fogalmazott Horváth Roland tavaly májusban, miután két évre szóló szerződést írt alá a Békéscsabánál.

Horváth azonban idő előtt távozott a csapattól, félbehagyva a kiesés ellen küzdő csapat építését. Az edző mellett nyolc játékos is elhagyta a Békéscsabát, azzal az indokkal, hogy ott nem garantált az NBI-es szereplésük. Majd a bajnokság kényszerű lezárása után Horváth keserűen és csalódottan nyilatkozott a BEOL hírportálnak.

"Még egyszer így, ilyen létszámmal nem kezdeném el a bajnokságot. A végén már annyira kevesen voltunk, hogy alig tudtunk kiállni, fiatalabbnál fiatalabb kézilabdázót kellett benevezni, így irreális és túlzóak voltak az elvárások. (...) Kicsit utánpótlás-neveldeként dolgoztunk, sajnos a játékosok nagy része évről évre eligazolt. Az, hogy hová fejlődtek Békéscsabán, arra bizonyíték, hogy olyan csapatok vitték el a játékosainkat, mint a Fradi, a Debrecen és az MTK."

Érdekesség, hogy Érd polgármesterének hasonló tervei vannak a csapattal, ugyanis utánpótlás-neveldeként működtetné a tíz év alatt hat bajnoki bronzérmet szerző klubot.

A hírt egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni, de érdekes, hogy amennyiben igaznak bizonyulnak a hírek és valóban Horváth Rolandot nevezi ki edzőnek az Érd, akkor nagyjából ugyan úgy utánpótlás-neveldénél kellene dolgoznia, mint tette az Békéscsabán.

Kép: beol.hu
Forrás: erdioldal.blog.hu

Videók