Győr-Fradi: újak debütálnak a rangadón

Kilenc meccs után mindkét csapat hibátlan még.


Szerdán 19 órától rendezik a női kézilabdaszezon első Győr-Ferencváros rangadóját. Kilenc bajnoki mérkőzés után mindkét csapat százszázalékos mutatóval rendelkezik, így komoly tétje van a győri találkozónak. Az előző idényben az egymás elleni eredmények alapján nem tudtak bajnokot hirdetni - mert a Népligetben az FTC, Győrben pedig az ETO nyert két góllal -, így a bajnokság legvégén a mindössze eggyel jobb összesített gólkülönbség döntött a Bajnokok Ligája-címvédő győriek javára.

 
Klivinyi Kinga számára ez lesz az első zöld-fehér rangadó, hiszen tavaly nyáron igazolt a fővárosiakhoz.
 
"Érzem a súlyát, hiszen nagyon sok Győr-Fradi mérkőzést láttam már. Nagyon várom, milyen lesz ott lenni a pályán, és milyen lesz a hangulat" - nyilatkozta klubja honlapján a balátlövő. Klivinyi vállsérülés miatt nem vehetett részt a magyar válogatottal a kontinenstornán, és bár elmondása szerint még mindig nincs tökéletes állapotban, ott lehet a pályán szerda este. "A legfontosabb, hogy a védekezésünk már az első percben összeálljon, ne hagyjuk, hogy lerohanjanak minket, támadásban pedig ne adjuk el a labdákat és pontosan játsszunk" - vélekedett Klivinyi.
 
Csapattársai közül Danick Snelder és Bobana Klikovac sérülés, Hornyák Dóra pedig gyermekvállalás miatt nem léphet pályára, viszont éppen a rangadón mutatkozhat be a védőspecialista Horváth Dóra és a jobbátlövő Klujber Katrin, akik a téli szünetben érkeztek az FTC-hez. A győrieknél is debütál egy újonc, a román válogatott beálló Crina Pintea, illetve Tomori Zsuzsanna személyében lesz egy nagy visszatérő is, hiszen az átlövő a tavaly márciusi, súlyos térdsérülése után most játszhat először mérkőzést.
 
"Mi is nagyon készülünk erre a mérkőzésre, és szerintem a Fradi is, biztos vagyok benne, hogy jó mérkőzés várható. Nagyon remélem, hogy mi nyerünk, mindent meg fogunk tenni ezért" - fogalmazott a kapus Kiss Éva, aki a magyar válogatott egyik legjobbja volt az Európa-bajnokságon. Az FTC a közelmúltban hazai vagy semleges pályán többször is megszorongatta - 2017 októberében le is győzte - nagy riválisát, Győrben viszont legutóbb 2015 májusában, a bajnoki döntő második meccsén tudott nyerni.

Videók