„Bízom benne, hogy az olimpiai felkészülés kezdetére teljesen rendben leszek"

Térdműtét miatt egy hónapig nem játszhat a kézilabdázó Janurik Kinga.


Janurik Kingára, a Ferencváros és az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott kapusára térdműtét miatt körülbelül egy hónapos kihagyás vár.

"Kingának a korábban már operált térdében a külső részen az ízületi porcfelszínt érinti a mostani sérülés, az MR-vizsgálat is ezt támasztja alá" - idézi az FTC honlapja Pavlik Attila csapatorvost. Hozzátette: szerdán artroszkópos műtéttel kitisztítják a térdet, mivel az olimpiai felkészülés szempontjából ez a legoptimálisabb eljárás.

"Ha valóban csak tisztításra lesz szükség, akkor várhatóan nagyjából négy hetet vesz igénybe a felépülés" - hangsúlyozta Pavlik

.
Fotó: Lukasz Laskowski/PressFocus/MB Media/Getty Images

Janurik elmondta, a Vác elleni Magyar Kupa-negyeddöntő elején kezdte érezni, hogy fáj a térde, és mivel ez a második félidőben fokozódott, cserét kért.

"Tudom, hogy nem szabad elkapkodni a visszatérést, mindenesetre abban bízom, hogy az idény végén, ha csak egy meccset is, de tudok még játszani, illetve, hogy az olimpiai felkészülés kezdetére teljesen rendben leszek" - mondta a kapus.

A Ferencváros játékosai közül Szucsánszki Zita enyhébb, Kovacsics Anikó súlyos vállsérüléssel bajlódik, Tóth Nikolettnek pedig felszakadt a tenyere egy edzésen.

Borítókép: fradi.hu

Videók