Bejelentette visszavonulását a magyar válogatott beállója

Mészáros Rea 51 alkalommal ölthette magára a nemzeti mezt.


Mészáros Rea 51-szeres válogatott kézilabdázó 26 évesen bejelentette visszavonulását.

"A szervezetem döntéshozatal elé állított, és ez a sportolói pályafutásom befejezését jelentette számomra. Az utóbbi időben az edzések és a pályán eltöltött idő az ízületeimet olyan mértékben megterhelte, hogy nem tudtam megfelelően koncentrálni, és az edzés, a játék sem okozott már örömet" - nyilatkozta hétfőn klubja, a Váci NKSE honlapján a beálló.

Hozzátette, a szíve még most is vinné előre, de a racionális gondolkodás megálljt parancsolt neki.

"Megnyugtat a gondolat, hogy sikeres sportolói pályafutást tudhatok magam mögött, amelyet a kluboknak köszönhetek, ahol eredményekben és sikerekben gazdag éveket tölthettem el"
- vélekedett.

Mészáros Rea 2009-ben éppen szülővárosa, Vác csapatában mutatkozott be az NB I-ben, majd három évvel később a Ferencvároshoz igazolt. A fővárosiakkal 2015-ben bajnok, 2017-ben Magyar Kupa-győztes lett, három alkalommal pedig bajnoki ezüstérmet nyert. A válogatottban 2014 és 2018 között 51 mérkőzésen 12 gólt dobott. Részt vett három Európa- és egy világbajnokságon.

A váci klubhoz tavaly december elején tért vissza, mostantól utánpótlás technikai vezetőként dolgozik tovább.

"Amíg a szervezetem engedte, mindent megtettem a klubok sikereiért, illetve maximálisan küzdöttem a válogatott eredményességéért. A sportágtól nem szakadok el, és bár kívülről, de segíteni tudom a fiatalok aktív sportolói pályafutásának elindítását"
- fogalmazott Mészáros.

Borítókép: Váci NKSE.hu

 

Videók