Andrea Lekics a Fradihoz igazolt - hivatalos

A BL-győztes irányító nyáron csatlakozik a kerethez.


Andrea Lekics a zöld-fehérek keretéhez 2022 nyarán csatlakozik a nemzetközi szinten is elismert, a Bajnokok Ligája történetének összesített góllövőlistáján 889 találattal a harmadik helyen áll.

A szerb klasszis Belgrádban született, és tizenkilencéves koráig szülővárosa csapatában szerepelt. Egy évet töltött a horvát Knjaz Milosnál, majd a Krim Ljubljanában robbant be a nemzetközi kézilabdázás világába.

A szlovén fővárosból Győrbe tette át a székhelyét, majd egy Bajnokok Ligája-győzelem után az igazi szupercsapatot építő Vardar Szkopjéhoz szerződött. A Vardar későbbi anyagi nehézségei, illetve szétesése után a CSM Bucurestet kettő, a Buducsnosztot pedig egy éven át erősítette, a jelenleg futó idényben pedig a Krim Ljubljana játékosa.

A mostani BL-kiírásban harminckilenc gólnál jár, ezek közül ötöt lőtt a Ferencváros ellen. 

 

„Nagyon várom már, hogy csatlakozhassak a zöld-fehér családhoz" – mondta Andrea Lekics. 

"Az FTC neve egyet jelent a tradíciókkal, Európa egyik legnagyobb kézilabdaklubja, elképesztő szurkolótáborral, szóval nagyon jó lesz itt játszani. A klubnál mindenki úgy gondolkodik, ahogyan én is: szeretnénk minden meccset megnyerni a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is, a célom, hogy trófeákat nyerjek a csapattal. Jó néhányszor játszhattam már a Fradi ellen, szinte mindig telt ház előtt és fantasztikus hangulatban, és őszintén mondhatom, hogy nagy öröm, amikor ilyen közegben léphetsz pályára. Amikor nemrég a Krimmel a Fradi ellen játszottunk, akkor már tudtam, hogy nyáron csatlakozom majd a kerethez, és így még különlegesebb volt játszani, jó érzés volt, hogy jövőre már a része lehetek a klubnak. Nagyon motivált vagyok, bízom benne, hogy jövőre még jobbak leszünk, és nagy sikereket érünk el.” - nyilatkozta a fradi honlapjának Andrea Lekics

Lekics csapatával a norvég BL-címvédő, a Vipers ellen juthat a legjobb négy közé. Ha összejön a bravúr, akkor pályafutása során hatodszor szerepelhet a FINAL4-ban – és előrébb léphetne az ötödik helyről a négyes döntők összesített góllövőlistáján.

Borítókép: Facebook.com/ Andrea Lekic 
Forrás: Fradi.hu 

Videók