Ambros Martin mindörökre magával viszi az ETO-t

Ő is változott minden nap, minden edzésen és roppant hálás a játékosoknak, hogy általuk jobb edző lett, mint amikor Győrbe került.


Ambros Martrin hat év után elköszön a Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatától. Ez idő alatt négyszer nyertek Bajnokok Ligáját, és öt alkalommal bizonyultak az itthoni bajnokságban és a Magyar Kupában a legjobbnak.
 
„Magyar vagyok, ETO-s vagyok. Mindig büszke leszek arra, hogy részese lehettem ennek a hat évnek” – mondta a spanyol szakember az M4 Sport Kézilabda magazinjának adott interjújában.  Elárulta, az első két évben a nyelvi, kommunikációs problémák miatt nem tudott olyan közvetlen lenni, mint amilyen akart. Később azonban ő is megtanulta megérteni a játékosok gesztusait.
„Természetesen taktikailag is fejlődni kellett, ezek az érzelmek, mentális dolgok döntenek arról, egy csapat mennyire jó. Az elvesztett meccsekből is rengeteget tanultunk. Nem volt olyan játékos, akinek ne lett volna problémája. Kockáztatták a jövőjüket, az egészségüket a csapatért. Ezért vagyok igazán büszke, mert ez az egész miattuk jöhetett létre” – mondta arról, milyen nehézségekkel kellett megküzdenie utolsó győri szezonjában.
 
Elmondta, a szezon legelső pillanatától kezdve elsősorban a körülményekkel kellett harcolni. Ez tette különlegessé az idényünket. „Azért érdemeltük meg a győzelmeket, mert megnyertük ezeket a harcokat. Én is változtam minden nap, minden edzés, tanulás volt. A játékosok vittek ezekbe a magasságokba, ennek köszönhetően jobb edző vagyok, mint amikor idekerültem és ilyen is szerettem volna lenni” – mondta Martin.
 
Azt azonban nem tudta megmondani, hogy ki nyerne, ha lenne lehetőség az első évében látott ETO-nak a mostanival játszania. „Ez egy folyamatos felfelé ívelés volt. De az ETO ezután is velem jön, mindörökre. Nem akarok elköszönni” – mondta sokat sejtetően.

Videók