A Győri Audi ETO véglegesítette a jövő évi keretét

Broch egy plusz egy évre szóló megállapodást írt alá a klubbal, Gros pedig két évre kötelezte el magát.


A holland Yvette Broch és a szlovén Ana Gros a következő idényben ismét a Győri Audi ETO kézilabdacsapatának játékosa lesz.

A győri klub pénteken a honlapján kiemelte: a már korábban bejelentett Line Haugsted és Sandra Toft után két korábbi klasszisuk visszatérésével kialakult a 2022/23-as szezonra tervezett végleges keretük.

A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, 31 éves beálló Broch 2015 és 2018 között szerepelt már a győrieknél, akiknél 134 tétmeccsen 397 gólt szerzett. A zöld-fehér csapattal háromszoros bajnok, kétszeres Magyar Kupa-győztes és kétszer hódította el a BL-serleget. Broch 2018 után szüneteltette karrierjét, majd a 2020/21-es szezonban a Metz együttesébe tért vissza, az elmúlt idényben pedig a román CSM Bucurestiben szerepelt.

A szintén 31 éves Gros 2012 után tér vissza Győrbe. A klasszis átlövő először mindössze 19 évesen, 2010-ben lett a győriek játékosa, két idény alatt 83 tétmérkőzésen 226 gólt szerzett, és két bajnoki elsőséget, valamint két Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett. Első győri időszakát követően a Thüringer, a Metz, a Brest Bretagne, majd a CSZKA Moszkva játékosa volt, amellyel márciusban - az ukrajnai konfliktus miatt - felbontotta szerződését. Tavasszal így már a Krim Ljubljanában játszott.

Görbicz Anita elnök közölte: Broch egy plusz egy évre szóló megállapodást írt alá a klubbal, Gros pedig két évre kötelezte el magát.

Borítókép és fotók: gyorietokc.hu

Videók