3 év, 3 műtét - nehéz a visszatérés Tomori Zsuzsannának

Legkorszerűbb gépek állnak rendelkezésére.


Tomori Zsuzsanna nélkül rendezik a hétvégi női kézilabda Final Fourt, a Győr játékosa ugyanis a Magyarország-Hollandia mérkőzésen keresztszalag-szakadást szenvedett. Az átlövő a Nemzeti Kézilabda Akadémián tölti rehabilitációját, ahol a legkorszerűbb gépek állnak rendelkezésére ahhoz, hogy minél előbb visszatérjen a pályára.

Három év alatt, háromszor kellett műteni Tomori Zsuzsanna bal térdét, azonban a Győr és a kézilabda válogatott játékosa sosem adta fel, mindig visszatért a pályára. Sok időt azonban megint nem tölthetett játékkal, ugyanis a márciusi magyar-holland Eb-selejtezőn újra megsérült, ezúttal a jobb térdében szakadt el az elülső keresztszalag.

„Azt éreztem, hogy már hasonlítok a két évvel ezelőtti önmagamhoz. Úgy voltam vele, hogy egy nagyon hosszú úton vagyok túl, és sikerülni fog a visszatérés. Inkább ez lelkileg dobja meg az embert, nem is fizikailag – ecsetelte az M4 Sportnak a szerencsétlenül járt kézilabdázó. – Nehéz harmadszorra, negyedszerre elkezdeni, hiszen tudom, hogy ez nem egy porc vagy kisebb sérülés, ami esetleg 1-2 hónapon belül meggyógyul, hanem sajnos ez minimum fél év.”

Hozzátette, így, hogy két éven belül mindkét térdével volt probléma, most mindkettőt százszázalékosra kell hozniuk. Így egyelőre azt sem tudja megmondani, hogy tényleg hat hónapot vesz igénybe a rehabilitációja vagy ennél több is lesz.

Tomori kiemelte, hogy a NEKA-nál olyan gépekkel tud dolgozni, amik nemcsak mentálisan, hanem fizikailag is könnyebbé teszik a munkát. „Azt látod ebben az időszakban, hogy azok a mérkőzések vannak, amelyekért egész évben dolgoztál. Lelkileg jó itt, ebben a közegben sokkal jobban érzem magam.”

Mocsai Tamás a NEKA ügyvezetője az M4 Sportnak elmondta, pontosan milyen eszközökkel és tudják átsegíteni a játékosokat, egy ilyen nehéz időszakon, Tomori Zsuzsanna pedig elárulta, mit vár a hétvégi Bajnokok Ligája négyes döntőtől.
 

Videók