Tomori: Nehéz feldolgozni és még nehezebb elfogadni a döntést

A magyar válogatott játékos szerint 10 hónap munkája veszett kárba.


Mint arról már korábban beszámoltunk, a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége a koronavírus-járvány miatt döntött a 2019/2020-as idény valamennyi, az MKSZ és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat sorsáról.

A döntés értelmében a felfüggesztett idény kapcsán helyezéseket nem állapított meg a Szövetség.

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége a határozat értelmében a „Mérkőzés sorozatokat” befejezetté nyilvánítja, a nemzetközi kupa indulásra azok a sportszervezetek lesznek jogosultak, akik erre a 2018-2019. évi „Mérkőzés sorozat” alapján jogosultak voltak.

A Siófok KC magyar válogatott játékosa, Tomori Zsuzsanna így értékelte az MKSZ döntését:

„Az elmúlt időszak történései teljesen valószerűtlenek.

A koronavírus-járvány okozta leállás és ennek következményei alap helyzetben is komoly gazdasági problémát okoztak a sportszervezeteknek és ezután még jön egy olyan döntés az MKSZ részéről, amely teljesen megsemmisíti az eddig elvégzett munkánkat, sikereinket.

Pályafutásom ezen szakaszában azért igazoltam Siófokra, mert valami újat szerettem volna kipróbálni. Az elmúlt években rengeteget fejlődött a klub és szépen haladt a célok elérése felé.

Amikor 2019. júliusában elkezdük a közös munkát, akkor megbeszéltük a szakmai stábbal és a lányokkal, hogy mindenki félretesz mindent, felveszi a munkásruhát és mindent alárendel annak érdekében, hogy elérjük a bajnoki ezüstérmet, ezáltal a lehetőséget a BL-ben való szereplésre.

Az elmúlt tíz hónapban rengeteget dolgoztunk, és mindeközben egy nagyon összetartó közösség is kialakult az öltözőben. Hétről hétre éreztük a szurkolók biztatását, mindig mindenhol velünk voltak, együtt lélegeztek a csapattal.

A klubban rengeteg ember dolgozik nap mint nap azért, hogy fejlődni tudjunk. Az MKSZ által hozott döntés egyszerűen érthetetlen számomra. Lejátszottuk a bajnokság 70%-át és most azt mondják, hogy az elmúlt tíz hónap meg sem történt.

Ezt sportolóként nagyon nehéz feldolgozni, és még nehezebb elfogadni.

A teljesítmény kellene, hogy a döntő legyen, a pályán elért eredmény. Úgy gondolom, hogy megérdemeltük volna a szabadkártyát a Bajnokok Ligájában való indulásra, nagyon keményen megdolgoztunk érte.” – nyilatkozta Tomori Zsuzsi.  

Közben a Siófok KC rajongói oldalán nyílt levélben írták meg a szurkolók a véleményüket:

"Mélységesen felháborított minket a Szövetség döntése a bajnokság lezárását illetően. Csapatunk a pályán legyőzte a világ legjobb, valamint Magyarország másik meghatározó csapatát is. Nem korrekt, hogy amit egy csapat a pályán elért, azt íróasztal mögött ülő emberek döntésükkel semmissé nyilvánítsák."

Károly Pintér

nemFair Tisztelt MKSZ, Tisztelt kézilabdát szerető sportbarátok! Mélységesen felháborított minket a Szövetség döntése a bajnokság lezárását illetően. Csapatunk a pályán legyőzte a világ legjobb,...

Borítókép, forrás: siofokkc.hu

Sport365.hu - Az MKSZ döntött, a szurkolók pedig felháborodtak

Az MKSZ közleményben emlékeztetett rá, hogy a koronavírus megjelenése miatt, illetve a kórokozó terjedésének megakadályozása érdekében március 14-én valamennyi, az általa és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat mérkőzéseit felfüggesztette. Mivel ezeket "sportszakmai indokok alapján" meghatározatlan ideig nem lehet folytatni, a szövetség vezető testülete csütörtökön úgy döntött, hogy a sorozatokat befejezetté nyilvánítja.

Videók