Távozik Kim Rasmussen lengyel csapatától

A dán szakember 3 évig a magyar válogatottat is irányította.


Azonnali hatállyal távozik a Lublin női kézilabda-csapatának éléről Kim Rasmussen, aki korábban a magyar női kézilabda-válogatottat is irányította.

„Úgy ítélték meg, hogy ez a legjobb döntés. Nekik biztosan. - Nyilatkozta Rasmussen a dán Tv2-nek

„Soha nem adtam fel, most sem fogom. Sajnálom, hogy így alakult." - tette hozzá. 

A dán szakember összesen 21 mérkőzésen irányította a lengyel bajnokot, utoljára vasárnap az orosz Lada Toglitatti ellen ült a kispadon, akiktől 30-24-es vereséget szenvedtek.

Rasmussen helyét a klub eddigi másodedzője, Monika Marzec veszi át.

A korábbi magyar szövetségi kapitány azonban nem marad munkanélkül, hiszen jelenleg ő a montenegrói női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, akikkel márciusban olimpiai selejtezőt vív.

„Szerencsés vagyok, hogy a montenegróiak szövetségi kapitánya lehetek, alig várom, hogy újra pályára léphessünk. Most végre egy kicsit a családommal lehetek, ami nagyon jólesik. Remélem egy hónap múlva egy sikeres olimpiai selejtezőn leszünk túl a montenegrói válogatottal". 

Az olimpiai selejtezőtorna egyik csoportját Podgoricában rendezik március 19 és 21 között. Montenegró Norvégiával, Romániával és Thaifölddel van egy selejtező csoportban. A csoportból az első kettő jut ki az augusztusban rendezendő tokiói olimpiai játékokra.

Kim Rasmussen 2016 és 2019 között a magyar válogatottat is irányította, akikkel két Európa-bajnokságon, és két világbajnokságon szerepelt. 

Forrás: Sport.tv2.dk,
Borítókép: Lukasz Laskowski/PressFocus/MB Media/Getty Images
 

Videók