Reakciók a magyar férfi kézisek sokkoló döntetlenje után

Érthető a csalódottság...


Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a magyar férfi kézilabda-válogatott 25-25-ös döntetlent játszott Argentínával a világbajnokság első mérkőzésén. A találkozót követően többen is értékelték a meglepő eredményt. 

"Jól kezdtük a meccset védekezésben és támadásban is" - kezdte Csoknyai István szövetségi kapitány. "Az argentinok ledolgozták a differenciát, majd átvették a vezetést, a cserékből adódóan pedig nem tudtunk könnyű gólokat lőni. Az argentinok kellemetlen nyitott védelemmel játszottak, mi pedig sok technikai hibával. A védekezést át kellett szerveznünk, keményítenünk, de nem tudtuk azt a játékot játszani, amit szerettünk volna. Egyedül Balogh Zsolt játszott jól, Bánhidi Bence pedig nem kapott elég labdát - nem tudtuk egyszerűen úgy megoldani a dolgokat."

"Nem vagyok elégedett kicsit sem, többet vártunk" - fogalmazott Balogh Zsolt, aki a mérkőzés legjobbja volt magyar részről. "Úgy is indult a meccs, ahogy akartuk. A második félidő azonban nem volt rendben, visszaestünk, fejetlenség volt a pályán sok hibával. Néha túlvállaltam magam talán én is, emellett kellett volna több jó egyéni teljesítmény. A végén szerencsénk volt, hogy egyáltalán egy pontot szereztünk, benne volt az is, hogy kikapjunk. Nem szabad csüggednünk, lesz még sok meglepetés a vb-n - készülnünk kell tovább."

 

Bánhidi Bence sem volt érthetően boldog. "Ráültünk az eredményre a jó kezdés után. Jöttek fel ránk, kaptuk a gyors gólokat, nehéz volt védekezni a kellemetlen stílussal szemben. Sokkal jobban ott kell lennünk fejben, s noha több volt a meccsben, nem tudom, valójában örüljek-e ennek az egy pontnak a vége alapján... Reálisan 5-6 találattal nyernünk kellett volna. Szervezettebben kell teljesítenünk, ma kapkodtunk, mindez pedig megmutatta, hogy jobban át kell beszélni a figurákat, az akciókat. Gyorsan be akartuk fejezni a támadásainkat, ez nem sikerült ezúttal."

Videók