Nagy László: A magyar kézilabda jövője múlhat a vb-selejtezőkön

A válogatottba visszatérő klasszis mellett Mikler Roland és Balogh Zsolt is megosztotta szlovénok elleni várakozásait az M4 Sporttal.


 Szlovénia a 2014-es vb-selejtezőn már borsot tört a magyar kézilabda-válogatott orra alá, amelynek a szombaton kezdődő párharcban sem lesz könnyű dolga. Déli szomszédaink nagyon erős kerettel, világbajnoki dobogósként várják a selejtezőt, amely nemcsak a vb-szereplés, a 2020-as olimpiai kvalifikáció szempontjából is nagyon fontos, éppen ezért a csapat két rutinos tagját, Nagy Lászlót és Ilyés Ferencet is reaktiválta a magyar válogatott.

 
„A magyar kézilabda jövője múlhat ezen a két selejtező mérkőzésen. Úgyhogy a szövetség kérése az volt, hogy a lehető legerősebb csapattal menjünk neki a selejtezőnek, és ebben a csapatban én is helyet kaptam Ilyés Feco mellett” – indokolta visszatérését a válogatottba a balkezes klasszis.
 
A nemzeti csapat kapusa, Mikler Roland abban látja a siker kulcsát, hogy minél többször rákényszerítsék a szlovénokat, hogy felállt fal ellen támadjanak, hiszen magas, jól blokkoló játékosok alkotják a magyar védelmet.
 

„Ha hátulról meg tudom adni a stabil alapot a csapatnak, akkor sokkal felszabadultabban és nagy önbizalommal tudunk végig, 60 percig kézilabdázni” – vélekedett Mikler.
 
A tíz év után bajnoki címet szerző MOL-Pick Szeged átlövője, Balogh Zsolt szerint a játék minden elemében nagyon oda kell tennie magát a válogatottnak, amely egy jó koperi eredménnyel alapozhatja meg a továbbjutást.
 
„Az első mérkőzés kulcsfontosságú lesz. Nem mindegy, hogy milyen eredménnyel futhatunk neki a veszprémi visszavágónak. Egy nagyon szűk vereség még beleférhet, de egy döntetlen körül eredménnyel elégedettek lennénk” – mondta.
 
A világbajnokságot január 9. és 27. között rendezik Berlinben, Hamburgban, Münchenben és Kölnben, illetve Koppenhágában és Herningben. A torna győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek az olimpiai selejtezőn.
 
A magyar-szlovén párharc első mérkőzését szombaton Koperben rendezik, a visszavágóra négy nappal később, Veszprémben kerül sor. A szombaton 20 órakor kezdődő meccset a Duna World és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Videók