Mocsai Lajos "nagyon nem örül" irányítója sérülésének

A magyar férfi kézilabdaválogatott irányítója, Lékai Máté jobb hüvelykujja eltört a Celje szlovén kupamérkőzésén. A játékos jó ideig nem léphet pályára, így kénytelen kihagyni az áprilisi Európa bajnoki selejtezőket is.


A kezi.hu szakportál Mocsai Lajos szövetségi kapitányt kérdezte az irányító sérüléséről és az ő esetleges pótlásáról.

- Mit szólt Lékai sérüléséhez? Hogy fogadta a hírt?
"A magam részéről elég nehezen, a válogatott keretünk amúgy is elég vékony jégen táncoló játékosállományból áll, úgyhogy nagyon nem örülök ennek a sérülésnek. Erdélyi doktor tájékoztatott magáról a sérülésről és hogy milyen terápia várható. Néhány dróttal a kézközépcsontot össze kell fogatni, hogy a gyógyulás stabilabb és gyorsabb legyen. Nagy valószínűséggel kint helyben, Szlovéniában lesz az operáció. Talán ha nem is júniusig, amikor lesz válogatott program, de 5-6 hétig biztosan kiesik az edzésből. Nagyon sajnálom."

- Április 4-én és 6-án játszunk Horvátország ellen Európa bajnoki selejtezőt. Mennyiben befolyásolja a válogatottat Lékai kiesése? Hogy próbálják pótolni őt?
"Nagyon nehéz ezt előre meghatározni, és nem is jó, ha a válogatott játékát egy ember játékával vetjük össze. Azt gondolom, hogy az ő helyére Nagy Kornél fog belső pozícióba kerülni, Ilyés Ferenc felépült balátlövőben, Putics Barnával megoldják. Császár Gábor és Nagy Kornél lesz a két irányító játékos. Bár nagyon hiányozni fog az ő játékkészsége, a játéksebessége, a kreativitása, dinamikája. A horvátok a világ első három-négy csapatába tartoznak, minden játékos hiányzik, aki segíthet abban, hogy hazai körülmények között eséllyel lépjünk fel a pályára."

- Császár Gábor és Nagy Kornél azok, akik bevethetőek ezen a poszton. Ők ketten fogják helyettesíteni vagy behív egy harmadik embert Lékai helyett a keretbe?
"Ezen a poszton a magyar csapatokban többnyire külföldi játékosok játszanak, őket nem tudom behívni. Így csak az említett alternatíva lehet megoldás. Nagy Kornél lesz irányító pozícióba behívva."

- Mit vár a horvátok elleni Európa bajnoki selejtezőn a csapattól?
"Azt várom, hogy a magyar válogatott kvalifikálja magát az Európa-bajnokságra. Ehhez az elmúlt időszakban a válogatott megtette az első lépéseket. A szlovákokat otthonukban óriási meccsen legyőztük, és az edzőmérkőzésen is nyertünk. Azt gondolom, hogy a horvátok mindig esélyesek, a világbajnokságon is kiválóan szerepeltek. Az a célunk, hogy hazai környezetbe a lehető legjobb eredményt érjük el. Ez a világ egyik legjobb csapata, megpróbálunk a lehető legjobban teljesíteni, úgy készülünk a mérkőzésre, hogy győzünk."

Videók