"Még szoknom kell a Bundesligát, mert eléggé hullámzóan játszom"

Hanusz Egon szerint nagy váltás volt a Csurgó után a Bundesliga.


Az eddiginél stabilabb teljesítményre törekszik a német élvonalbeli TVB 1898 Stuttgart csapatában Hanusz Egon, a januári magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott irányítója.

"Nagyon nagy váltás volt számomra Csurgó után Stuttgart és a Bundesliga, de mindenki nagyon segítőkész volt, és azt gondolom, sikerült elég gyorsan beilleszkednem a csapatba. Hatalmas bizalmat és elegendő játékidőt kapok, aminek nagyon örülök" - nyilatkozta az MTI-nek Hanusz, aki idén nyáron váltott klubot.

A 24 éves játékos eddig kilenc mérkőzésen 71 százalékos lövési hatékonysággal 27 gólt dobott, illetve 22 gólpasszt adott a német bajnokságban.

"Még szoknom kell a Bundesligát, mert eléggé hullámzóan játszom, amin mindenképpen változtatni szeretnék, stabil teljesítményt akarok nyújtani. Ez lenne az alap, hiszen a válogatottban is ez a célom" - szögezte le.

Hozzátette, voltak jó és kevésbé jó meccsei, de számított rá, hogy az elején még hullámzó lesz a produkciója, hiszen korábban nem játszott Csurgón és a magyar bajnokságon kívül. Mint kifejtette, a sikeres meccsek önbizalom szempontjából is nagyon jók, de volt néhány olyan mérkőzése is, ami le tudja rombolni az önbizalmát.

"Az élsport ilyen, együtt kell élni azzal, hogy egyszer fent, egyszer lent. A célom az, hogy minél többször legyek fent" - mondta Hanusz. Reményei szerint idővel egyre jobban teljesít majd, és azért is választotta a Bundesligát, mert ott minden mérkőzésen fejlődni tud.

Gulyás István szövetségi kapitány a januári világbajnokság kapcsán megjegyezte: "Meglátjuk, Hanusz mennyire lépett túl az árnyékán. Én azt gondolom, igen. Neki is az egyiptomi volt az első világversenye, de most már tapasztaltabb."

A 11-szeres válogatott irányító elismerte, az ötödik helyezéssel zárult torna nem úgy sikerült számára, ahogyan tervezte.

"Tisztában vagyok vele, hogy nem sikerült jó teljesítményt nyújtanom. Éppen azért dolgozom, hogy azt kiküszöbölhessem" - nyilatkozta.

Hangsúlyozta, szeretné bizonyítani, hogy helye van a válogatottban a januári Európa-bajnokságon, de addig még a Bundesligában és az összetartásokon is jól kell teljesítenie.

A magyar válogatott hétfőtől szombatig Budaörsön edzőtáborozik, és pénteken nyilvános, szombaton pedig zárt kapus felkészülési meccset játszik Bosznia-Hercegovinával, Érden.

Borítókép: Facebook.com/ Hanusz Egon 

Videók