Máthé Dominik: Szinte minden nap eszembe jut

A magyar kézilabdázót már most a hazai kézilabda Eb foglalkoztatja.


Máthé Dominik, a magyar kézilabda-válogatott egyik meghatározó játékosa három hónappal a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt már nagyon sokszor gondol a kontinensbajnokságra, klubkarrierjének következő állomáshelye, a Paris Saint-Germain viszont egyelőre még kevésbé foglalkoztatja.

A 22 éves magyar jobbátlövő a csütörtöki Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést követően - amelyen a norvég Elverum egyik legjobbjaként hat góllal vette ki részét a Pick Szeged vendégeként aratott 34-30-as győzelemből - a közmédiának azt nyilatkozta: nagyon sokszor gondol a januári Eb-re, amelyen a társrendező magyar együttesben léphet pályára.

"Szinte minden másnap eszembe jut. Rossz volt, hogy a legutóbbi összetartáson nem tudtam ott lenni a keretben, hiszen nemhivatalos napok voltak, de azért mégis zavart és bennem volt, hogy nem voltam a többiekkel. Annak viszont örültem, hogy a külföldön játszókhoz hasonlóan velem is volt legalább egy videohívás, és legalább így tudtunk pár szót váltani egymással" - mondta. Kiemelte: a napi edzéseken már most az Eb-részvétel jelenti a legnagyobb motivációt számára, hogy minél jobb legyen, és a társival együtt megmutassa, ott tudnak lenni a sportág legszűkebb elitjében, az élmezőnyben.

Kifejtette: két hét múlva viszont hivatalos válogatott időszak lesz, és a csapattagok nagyon várják az Eb-t, amelyen olyan hazai válogatott mérkőzéseken léphetnek pályára, ahol a csütörtöki, szegedihez hasonló hangulat uralkodik majd az új, húszezres budapesti csarnokban.

"Elképzeltem már, milyen lesz ott a hangulat, de azért az nem ugyanaz, mint amikor tényleg a pályán leszek. Szegeden is nagyon jó hangulatot csinált a párezer drukker, el tudom képzelni, húszezer hasonló szurkoló mennyit tud majd hozzátenni a mi teljesítményünkhöz januárban" - közölte Máthé, aki meglepődött, de nagyon örült annak a fogadtatásnak, amiben a szegedi drukkerek részesítették az ellenfél magyar légiósaként. Hozzátette: "remek érzés volt előttük játszani".

Máthé a következő klubidénytől a PSG-t erősíti majd, ezzel kapcsolatban elmondta: a mostani szezonban minél többet kell dolgoznia annak érdekében, hogy párizsi szintre lépjen. Hozzátette: figyelemmel követi következő, francia együttese szereplését és eredményeit, de egyelőre még norvég klubjára, valamint a válogatottra koncentrál.

"Szeretném rendesen megcsinálni a mostani szezont, fejlődni fejben és fizikailag is, valamint a válogatottal jól szerepelni januárban az Eb-n" - nyilatkozta.

Borítókép: Máthé Dominik/Facebook

Videók