Kézilabda: három gólos előnnyel készülhetünk Szlovéniába

A magyar férfi kézilabda-válogatott három góllal, 25-22-re nyert a vendég szlovén csapat ellen a világbajnoki selejtező első, vasárnapi mérkőzésén, Veszprémben.


A két csapat négy éve hasonló helyzetben találkozott, akkor drámai körülmények között lépett tovább minimális különbséggel a magyar csapat, és végül egészen a londoni olimpia negyedik helyéig jutott.

Akkor a visszavágó volt Veszprémben, most viszont másodszor a szlovénok játszanak majd hazai környezetben.

Zubai szép gólja után Mikler parádézott a kapuban, ettől "lebénultak" a vendégek, az első találatukat csak a 7. percben, 3-0 után szerezték.

Ahogy azonban magukhoz tértek, felzárkóztak 4-3-ra.

A beállós Zubai továbbra is jól mozgott a falban, vagy ő maga talált be, vagy hétméterest harcolt ki, amelyeket Harsányi rendre értékesített.

Schuchot 6-3-nál kiállították, de alig csökkent a különbség.

A játékrész derekán sorra maradtak ki a ziccerek mindkét oldalon, a játékosok a nagy hőségben többször kérték a bírókat, hogy töröljék meg az izzadságtól csúszó labdát.

8-5-nél időt kértek a szlovénok, aztán Ilyés ült ki szabálytalanság miatt, ráadásul az addig négy gólt szerző Harsányit rövid időre térdsérülés miatt le kellett cserélni.

Zvizej kiállítása alatt nem ment a magyaroknak a játék, Natek révén 10-9-re feljöttek a vendégek, Mocsai kapitány pedig időt kért.

Ez sem segített, a 23. percben jött az egyenlítés (10-10), Ancsin büntetése alatt pedig a fordítás (12-13).

Amikor aztán Bundalo ült ki, visszavette a vezetést a házigazda.

A félidőt Ilyés távoli bombája zárta. A szünetben a visszavonuló Mocsai Tamást és Pásztor Istvánt köszöntötte a magyar szövetség elnöke, Vetési Iván.

A második játékrész elején sok volt a pontatlanság, de ebből jobban jöttek ki a hazaiak (35. perc: 19-16).

A fülsüketítő hangzavarban állandósult a különbség, mígnem Császár beállításával gyorsabbak és pontosabbak lettek a magyar támadások. A 44. percben először lett négygólos a hazai előny (23-19).

Mikler újra remekelt, és ez is erőt adott a csapatnak.

A 48. percben időt kértek a magyar védelemmel szemben tehetetlen szlovénok, akik majdnem tíz percig képtelenek voltak betalálni és közben kaptak három gólt.

Ahogy a magyar rohamok intenzitása kicsit alábbhagyott, Mocsai újból időt kért (54. p: 24-20). Harsányi kilencperces gólcsendet zárt le, de a végjáték így sem sikerült.

Az utolsó 11 percet a szlovénok 3-1-re nyerték, így rendkívül nehéznek ígérkezik az egy hét múlva esedékes idegenbeli visszavágó.

KÉZILABDA
Világbajnoki selejtező, 1. mérkőzés:
Magyarország - Szlovénia 25-22 (16-15)
gól: Harsányi 9/6, Zubai 3, Ilyés 3, Iváncsik 3, Császár 2, Putics 2, Nagy 1, Vadkerti 1, Lékai 1, illetve Gajic 9/3, Natek 4, Bezjak 3, Zvizej 3, Skube 2, Bombac 1

Videók