Kézilabda-eb: erős ellenszélben döntetlen Izland ellen

A magyar férfi kézilabda-válogatott 27-27-es döntetlent játszott az izlandi csapattal a Dániában zajló Európa-bajnokság keddi játéknapján, a B csoport második fordulójában.


Kiváló első félidőt produkált a magyar csapat, különösen az átlövők jeleskedtek, Ancsin Gábor egymaga öt gólt lőtt. A kiváló emberhátrányos védekezésnek is köszönhetően a szünetben egy góllal vezetett a Mocsai-csapat (16-15).

A fordulást követően az izlandiak pillanatok alatt megfordították az állást, de a magyar csapat hatalmas küzdelemben egyenlített. Ezt követően egészen a hajráig szinte felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott ellépni. A találkozó aztán az utolsó másfél percben sem dőlt el, a magyarok emberhátrányban, a kapust lehozva, Lékai góljával harcolták ki a döntetlent óriási izgalmak után.

Mocsai Lajos együttese csütörtökön a norvégokkal találkozik a csoportkör zárfordulójában. A világbajnok spanyolokkal kiegészülő kvartettből az első három jut a középdöntőbe.

KÉZILABDA
Európa-bajnokság, B-csoport, Aalborg, 2. forduló:
Magyarország - Izland 27-27 (16-15)
Játékvezetők: Nikolics, Sztojkovics (szerbek).
Magyarország: Mikler, Tatai (kapusok), Ancsin 6, Császár 5 (1), Gulyás 2, Ilyés, Iváncsik G. 3, Lékai 4, Mocsai, Nagy K. 1, Schuch, Putics 3, Szalafai, Szöllősi, Vadkerti, Zubai 4. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.
Izland: Edvarsson, Gustavsson (kapusok), Atlason 2, Gudjonsson 1, B.M. Gunnarsson, R. Gunnarsson 1, Halgrimsson 5, Jakobsson, Jonnson, Karason 3, Kristjansson 1, Olavsson, Palmarsson 7, Sigurdsson 5 (1). Szövetségi kapitány: Aron Kristjansson.
Kiállítások: 16, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 1/1

Videók