"Ennél több van bennünk, nagyon sajnálom, hogy így alakult" - Bodó Richárd

A hat gólt szerző átlövő szerint meg kell nyerni a hátralévő két mérkőzést, míg a szövetségi kapitány szerint nyugodtabban fog játszani a csapat.


A magyar férfi kézilabda-válogatott a részben hazai rendezésű Eb-n váratlan vereséggel kezdett Hollandia ellen.

A mérkőzést követően az M4 Sportnak értékelt a magyar csapat átlövője, Bodó Richárd, valamint a szövetségi kapitány, Gulyás István. 

Bodó Richárd a magyar válogatott átlövője: "Picit túlmotiváltak voltunk, emiatt beragadtunk a rajtnál. Úgy gondolom, hogy támadásban voltak nagyobb problémáink, a védekezés hellyel-közzel rendben volt az első játékrészben.  A második félidőben jobban akartunk, de túl sokat hibáztunk. Lett volna lehetőségünk, hogy legalább egy pontot mentsünk. Ennél több van bennünk. Nagyon sajnálom, hogy így alakult. Nem szabad feladnunk, jön a következő mérkőzés, meg kell nyernünk, ez fix. A saját dolgunkkal kell foglalkoznunk, biztos vagyok benne, hogy ennél sokkal jobban tudunk játszani. 

Gulyás István szövetségi kapitány: "Az elején nagyon sokat hibáztunk, ez elbizonytalanított bennünket, emiatt görcsössé vált a játékunk. Mindenki küzdött, hajtott. Ezen a mérkőzésen gyermeteg hibákat követtünk el és ezt a hollandok kihasználták, támadásban pedig rengeteget hibáztunk.  Az elején lassabban játszottunk támadásban, mint kellett volna, de a második félidőben már jobb volt a tempó.  Tudtuk, hogy az elején nekünk fognak esni, elöl egy csomó labdát eladtunk, lassúak voltunk, a labdák sebessége nem volt megfelelő. Ebből adódott, hogy görcsössé váltunk. 
Bízom benne, hogy átestünk a tűzkeresztségen. Féltünk tőle. Tudtuk, hogy ez egy nagyon speciális, nagyon nehéz mérkőzés lesz. Azt gondolom a második mérkőzésen nyugodtabban fognak tudni kézilabdázni."

 

Borítókép: Facebook.com/ MKSZ 

Videók