"Egy újabb lépést tettünk, hogy januárban megnyithassuk a kontinenstornát"

December közepén adják át a Budapesti Multifunkcionális Arénát.


December közepén adják át a Budapesti Multifunkcionális Arénát, mondta a létesítmény hétfő esti külső fénypróbáján Bardóczy Gábor, a januári férfi kézilabda Európa-bajnokság kormánybiztosa.

"Amikor a Magyar Kézilabda Szövetség 2018 nyarán Szlovákiával közösen elnyerte az Európa-bajnokság rendezési jogát, csak reménykedtünk benne, hogy 2021-ben majd itt állhatunk egy vadonatúj, modern multifunkcionális csarnok mellett, amelyben megrendezhetjük az Európa-bajnokság egyik csoportját, illetve további mérkőzéseit, most pedig egy újabb lépést tettünk afelé, hogy januárban megnyithassunk a kontinenstornát" - mondta az eseményen Bardóczy.

Miközben a létesítmény - egyedülálló külső világítása révén - piros, fehér és zöld színbe öltözött, a kormánybiztos elmondta, hogy a csarnokot december közepén adják át. Reményét fejezte ki, hogy januárban minél többen szurkolhatnak a helyszínen a magyar válogatottnak, amely története során először léphet pályára hazai környezetben világversenyen.

Az 50 ezer négyzetméter alapterületű, 20 022 fős befogadóképességű népligeti létesítmény építése két évvel ezelőtt kezdődött. A külső fényekért 2800 világítótest, 3300 méter hosszú ledcsík és egy 700 négyzetméter felületű kivetítő felelős.A 24 csapatos kontinenstornán január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. A magyar válogatott a B csoportban 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkozik az új budapesti csarnokban. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe. Az új aréna az egyik középdöntő-csoportnak, majd az elődöntőknek, a döntőnek és a helyosztóknak is otthont ad.


Borítókép: Facebook.com/ Kocsis Máté 

Videók