Bréking! Nem vesz részt Csehország a kézi vb-n

Észak Macedónia indul helyettük.


Nem vesz részt a férfi kézilabda-világbajnokságon a cseh együttes.

A hírt a Plzenben tartott sajtótájékoztatón erősítette meg a Cseh Kézilabda Szövetség

"Hatalmas a csalódás, azt hittük tegnap, hogy mehetünk ki a vb-re. Hatalmas csalódás ez, nagyon fájó". - mondta a cseh válogatott  társ szövetségi kapitánya, Jan Filip.

A Cseh Kézilabda Szövetség információi szerint a csapatnál 12 játékos és a 2 szövetségi kapitány is megfertőződött, ráadásul öt játékos sérülés miatt nem állhatott volna a csapat rendelkezésére, így összesen négy használható játékosa maradt volna a cseh együttesnek.  

A cseh válogatott helyére Észak Macedónia ugrik be, akik a svédekkel, a házigazda Egyiptommal és Chilével fognak játszani a január 13-án rajtoló férfi kézilabda-világbajnokságon. Az első mérkőzésen az Észak-Macedónok a svédek ellen fognak pályára lépni. 


Borítókép és forrás: handballplanet.com

 

Sport365.hu - Csehország után az USA is visszalépett

Csehország után az Amerikai Egyesült Államok csapata is visszalép az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságtól. Az USA Team Handball közölte, hogy a rengeteg fertőzés miatt nem fognak játszani a világbajnokságon. Huszonnégy órán belül a második csapat lépett vissza az egyiptomi tornáról a számtalan fertőzés miatt.

Videók