Brazília szereplése is veszélybe került a férfi kézilabda-világbajnokságon

A járvány miatt már korábban visszalépett Csehország és az Egyesült Államok.


Veszélybe került Brazília szereplése a szerdán (ma) kezdődő egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon, miután hét koronavírusos esetet regisztráltak a válogatott portugáliai edzőtáborában. Kedden a járvány miatt visszalépett Csehország és az Egyesült Államok.

A braziloknál két játékos - Thiagus Petrus, a Barcelona és a kapus Leonardo Terçariol, a Benidorm kézilabdázója - és öt stábtag fertőződött meg, mindannyiuknak enyhe tüneteik vannak.

A brazil együttes többi tagja elutazott Egyiptomba a vb-re, ahol a csapat Spanyolországgal, Lengyelországgal és Tunéziával szerepel egy négyesben. A középdöntőben ennek a csoportnak a három legjobbjával találkozik a magyar válogatott továbbjutása esetén.


Kedden derült ki, hogy koronavírusos megbetegedések miatt nem indul a vb-n Csehország és az Egyesült Államok. Előbbi helyére Észak-Macedónia, utóbbiéra Svájc ugrott be.

Borítókép: Handebol Brasil/facebook

Sport365.hu - Csehország után az USA is visszalépett a vb-től

Csehország után az Amerikai Egyesült Államok csapata is visszalép az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságtól. Az USA Team Handball közölte, hogy a rengeteg fertőzés miatt nem fognak játszani a világbajnokságon. Huszonnégy órán belül a második csapat lépett vissza az egyiptomi tornáról a számtalan fertőzés miatt.

Videók