Bánhidi Bence szerint nem volt reális a szövetség célkitűzése

Azt is elárulta, miért nem tudtak gyors, modern kézilabdát játszani.


A magyar kézilabda-válogatott beállósa, Bánhidi Bence a Kossuth Rádiónak adott interjújában elmondta, miért nem tudott gyors, modern kézilabdát játszani a csapat a világbajnokságon, valamint elárulta, „Magyarországon olyan eredménykényszer van, hogy semmire sincs idő”.
 
- A vb-n támadásban szinte egyedül voltam az egyik legnehezebb poszton, úgyhogy eléggé kifacsart ez a torna. Korábban itt volt még Zubai Szabolcs, de azóta sokat változott az együttes. Remélem, a jövőben érkezik egy-két fiatal mellém, - idézi az M4Sport Bánhidi Bencét.
 
Természetesen nem egyetlen beállóssal utazott a vb-re a magyar válogatott, de Sipos Adrián (29) és Schuch Timuzsin (33) inkább csak a védekezésben vett részt. Ezzel kapcsolatban Bánhidi elmondta, hogy bár a jövő a többfunkciós embereké, harminc éves kor fölött már nehéz minden készséget elsajátítani.
 
„Védekezésben mindkét játékos megállja a helyét, mert pályafutásuk során is ezt a feladatot látták el, de a támadás az más kategória. Ezen a poszton nem szabad egy védőre támadó feladatot erőltetni, mert akkor nem tud majd úgy koncentrálni a feladatára. Természetesen a multifunkciós embereké a jövő, de ezt nem 33 évesen kell elvárni a Timuzsintól. Keresni kell azokat a fiatalokat, aki támadásban és védekezésben is jók, mert a beállós egy lyukas poszt jelenleg a válogatottban.”
 
A Szeged beállósa azt is elárulta, miért nem tudott gyors, modern kézilabdát játszani a válogatott.
 
„A jelenlegi válogatottban van hat ember, aki csak támad és hat, aki csak védekezik, plusz még négy ember, akikből kettő kapus. Ez nagyon kevés! Így nagyon nehéz gyors játékost játszani, amit elvártak volna tőlünk. Egész Magyarország azon csámcsogott, hogy mi nem modern kézilabdát játszunk. Hát próbáljanak meg hat védekező játékossal modern kézilabdát játszani.”
 
Bánhidi nem tagadta, a 10. hely miatt jelenleg szomorúak a játékosok, és utalt arra is, hogy a szövetség célkitűzése nem feltétlenül volt teljesen reális.
 
„Csalódottak vagyunk, de Itt tart a magyar kézilabda. Ki lehet tűzni, hogy ott szeretnénk lenni a legjobb hét között a vb-n, de én is sok mindent szeretnék, csak ahhoz kellenek játékosok is. Nagyon nehéz úgy eredményeket elérnünk, hogy volt nyolc edzésünk. A kapitányok jól kiegészítették egymást, mindketten tudtak segíteni, de nekik is idő kell, hogy megismerjék a csapatot. De itt Magyarországon olyan eredménykényszer van, hogy semmire sincs idő.”

Bánhidi Balogh Zsolt nyári távozásáról, a barcelonai álomról és a Bajnokok Ligája Final Fourról is beszélt. 

Fotó: MTI

Videók