"A támadás jól működött, de a védekezés nem volt megfelelő" - Vladan Matics

Az egykori kapitány szerint nem bírta a nyomást a magyar csapat az Eb-n.


Vladan Matics, a férfi kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint egyszerűen nem bírta a nyomást a magyar csapat az Európa-bajnokságon.

"Kicsit dejavu érzésem van, ugyanez volt a 2019-es dániai világbajnokságon, ahol Csoki (Csoknyai István) meg én voltunk a válogatott élén. A támadás jó volt, működött, de a védekezés és a kapusteljesítmény nem volt megfelelő" - mondta szerdán az 51 éves, szerb származású edző az M4 Sport Sporthíradójában.

A keddi, izlandiak elleni, vesztes mérkőzés kapcsán arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar csapat nem tudta megoldani az egy-egy elleni ütközéseket. Szerinte a spanyol stílusú játékhoz válogatták be a játékosokat, ami a nagytestű átlövőkre és beállókra épül.

Matics kiemelte: a magyarok ellen képviselt skandináv játék a gyorslábú kézilabdázókat részesíti előnyben, akik szépen cseleznek és kiszámíthatatlanok, a széleken és betörésekben is erősek, ehhez pedig másfajta játékosok szükségesek.

A Tatabánya korábbi vezetőedzője szerint a magyarok türelmetlenek voltak, könnyű gólokat kaptak, az együttesből mindenki hős akart lenni, de a játékosok egyszerűen nem bírták a nyomást.

A magyar válogatott egy győzelemmel és két vereséggel búcsúzott csoportjában a szlovákokkal közös rendezésű Eb-n, és a 15. helyen végzett. Ez a nemzeti együttes történetének legrosszabb szereplése.

Vladan Matics 2008 és 2010 között a férfi válogatott másodedzője volt, majd 2018-tól Csoknyai Istvánnal közösen szövetségi kapitánynak nevezték ki. 2019 júniusában Gulyás István vette át a csapat irányítását.

Borítókép: Facebook.com/ Grundfos Tatabánya 

Videók