A magyar hősök mondták: "Álmunkban sem gondoltuk volna" - nyilatkozatok

A magyar válogatott tagjai természetesen rendkívül boldogan nyilatkoztak a francia együttes 26-23-as legyőzését követően a szerbiai Eb-n. Ugyanez a gallokról már nem mondható el. Nyilatkozatcsokor.


Iváncsik Gergő: - Álmunkban nem gondoltuk volna, hogy így megyünk tovább a csoportból. Ha valaki ezt mondja nekem a torna előtt, hogy három ponttal megyünk a középdöntőbe, akkor azért nem írtam volna alá előre, mert nagyon viccesnek tartottam volna. Óriási akarással értük el ezt az eredményt, nagyon együtt van a csapat, jól érezzük magunkat a pályán, élvezzük a játékot. Talán ez a csapat legnagyobb ereje most. Kicsit fáradt vagyok, tegnap három óra után kerültünk csak ágyba, ilyenkor nagyon nehéz elaludni, az ember agya folyamatosan jár, de este már újabb edzésünk lesz, addig kicsit talán kipihenem magam. A továbbiakban hasonlóan kell belevetnünk magunkat a meccsekbe. Nem kell nézni, milyen neves ellenfelekkel játszunk, fel kell belőlük készülni, aztán fel kell menni a pályára és mindent beleadva küzdeni a végsőkig. Ha ezt tudjuk folytatni, akkor akár nagyon szép is lehet a vége... (mkbveszprem.hu)
 
Zubai Szabolcs: - Ma is nehezen ment az ébredés, reggelente komoly fájdalmaim vannak hasizomsérülésem miatt.Azért délutánra mindig jobban leszek, sőt a tegnapi meccsen a futás közben nem is fájt, csak akkor éreztem meg nagyon, amikor a hatodik gólomat szereztem - azt a kicsavarodott mozdulatot csak nagy fájdalmak mellett tudtam megcsinálni. Későn kerültem tegnap ágyba, hajnal kettőig kezeléseken voltam, masszőr és egy lézeres technika is segített. Kiváló stáb dolgozik a csapat mellett, egy speciális, ragasztásos technika is megkönnyíti a szereplésemet. Megéri szenvedni, mindent megteszek a regenerálódás érdekében, hiszen három fontos meccs vár még ránk.  Este még sokáig beszélgettünk a srácokkal, csodálatos visszagondolni erre a sikerre, hiszen nem akárkit, a világ egyik legjobb csapatát vertük meg. Sok meccset jáátszottam már, de azt a körítést, hangulatot, amelyet tegnap a szurkolók teremtettek, sohasem felejtem el, varázslatos érzés volt előttük játszani. (delmagyar.hu)
 
 
Fazekas Nándor: - Fantasztikus mérkőzés volt, egy fantasztikus csapatot sikerült legyőznünk. Szerencsénk is volt, de ez a csapat ma csodát tett, szerintem 150%-os teljesítményt nyújtottunk. Mindent összevetve szerintem megérdemelten nyertünk. Fura, hogy nincs egyetlen kiemelkedő sztár sem a csapatunkban, de mégis szárnyalunk. Ez a csapat diadala volt. A győzelem ellenére a földön kell maradnunk és dolgoznunk tovább, hiszen nagyon keménynek ígérkezik a középdöntő. 
 
Claude Onesta, francia szövetségi kapitány: - Szomorú vagyok a vereség miatt. A második félidő elején volt esélyünk, azonban a közönség támogatását élvező és nagyon szervezett magyar csapattal nem bírtunk. Fazekas valahogy mindig védeni tudta a lövéseinket, pedig sokszor csak vele álltunk szemben.
 
Nikola Karabatic: - Gyengén játszottunk. A magyarok mindent megtettek, a szívüket is beleadták, a kapusukkal pedig nem tudtunk mit kezdeni. Borszasztó csalódott vagyok a meccs és az egész Eb miatt. Régóta nem produkáltunk ilyen gyenge teljesítményt. Fizikálisan rendben voltam, jól éreztem magam, de ez volt életem legrosszabb meccse a nemzetközi porondon. 
 
Didier Dinart: - Most saját bőrömön tapasztalom azt, amit az utóbbi tornákon más csapatok, a vereség kellemetlen ízét. Miben reménykedjünk? A magyarok és a spanyolok három pontottal, a horvátok pedig néggyel várják kedvezőbben nálunk a középdöntőt. Nekünk marad a matematika. Mindannyian hibásak vagyunk azért, ami történt. Három meccsen két vereség cseppet sem méltó az Európa-bajnokhoz. 

Videók