"A döntés gyors és egyszerű volt" - Patrick Groetzki

Tobias Reichmann helyére a Rhein-Neckar Löwen szélsőjét hívta be a német szövetségi kapitány.


Eseménydús napokon van túl a német válogatott és a Rhein-Neckar Löwen jobbszélsője, Patrick Groetzki.

A 31 éves jobbszélső az ebédlőasztalnál ült, amikor Alfred Gislason szövetségi kapitány felhívta miután a másik jobbszélső, Tobias Reichmann megsérült. 

"Patrickkal csak erősödtünk, gyorsan beilleszkedett a csapatba". - nyilatkozta a szövetségi kapitány. 

Groetzki számára különleges érzés Egyiptomban játszani hiszen 2009-ben Kai Häfnerrel együtt itt nyerték meg az U21-es világbajnokságot. 

Milyen volt az érkezésed?

"Hosszú nap volt, már nagyon korán kint voltam a repülőtéren, hogy elvégezzék rajtam a PCR tesztet. Szerencsére az eredményre csak 4,5 órát kellett várnom. Furcsa volt, hogy a repülőgépen alig voltak. Az érkezés után egy újabb PCR teszt majd a gyorsteszt eredményére is várni kellett. Jártam már itt néhányszor éreztem a forgalmat érdekes volt a szálloda felé vezető út." 

Mit szóltál a kapitány úr telefonhívásához?

"Éppen otthon voltunk, amikor szólt a telefon. Nem kellett sokat gondolkodnom, amikor kijelezte a számot, már tudtam mit szeretne. Nagyon kevés oka van annak, ha a szövetségi kapitány egy világesemény alatt felhív, ez az egyik. Megbeszéltünk otthon mindent a feleségemmel, ha ilyen történne, megyek. Gyorsan és egyszerűen döntöttem." Örülsz, hogy újra a válogatottban lehetsz?

" Igen, de nagyon sajnálom Tobit. Egy ilyen sérülés mindig rosszkor jön, főleg egy világesemény alatt. Természetesen mindent megteszek a válogatott sikeréért. Ha jól emlékszem utoljára 1,5 éve voltam a nemzeti csapat tagja." 

A német válogatott kedd este magyar idő szerint fél 9-kor játszik a magyar válogatott ellen. 

Borítókép:  Boris Streubel/Getty Images
Forrás: Handballworld.de

 

Videók